plj_8TSuP.jpg

Özellikle Şahinbey ilçesinde bulunan çoğu bölgedeki kattan bölme daireler, yaşamı zorlaştırıyor. Bu dairelerin sayısının fazla olduğu Güneş Mahallesi’nde, otopark, çöpler, elektrik kesintisi had safhada. Vatandaş, bu sorunlara çözüm bulunmasını istiyor.



20 Eylül 2024 Cuma
Gaziantep

Türkiye’de nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu ilçelerin başında gelen Şahinbey’de, nüfusa paralel olarak, kattan bölme daire sayılarında da ciddi artışlar yaşanıyor. Bu dairelerin artışı, sokakların şartlarını bozuyor. Böylece çöp, otopark, kirlilik vs. sorunu artıyor.

GÜNEŞ’TE ÇÖPLER YERLERE ATILIYOR, SOKAKLAR KİRLİ, ARAÇLAR PARKLARA KONULUYOR

Kattan bölme daire sayısının fazla olduğu mahallelerden birisi olan Güneş’te, dikine ve inşaat, bilim kurallarına pek uygun olmayan binalar yapılıyor. Bu nedenle, örnek olarak 20 ailenin yaşaması gereken bir sokakta, 50-100 aile yaşayabiliyor. Hal böyle olunca, sokaklarda araç koyacak yer bulmak zorlaşıyor. Kimi vatandaş, otopark alanı olmadığı için, aracını parkların içine koyuyor. Bunun yanı sıra çöp konteyneri eksikliği ve çöplerin fazla olmasından dolayı, çirkin görüntüler oluşuyor.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ HAD SAFHADA

Daire sayısının fazla olması nedeniyle, elektrik trafolarının kaldırmadığı ve neredeyse günlük elektrik kesintisi yaşandığını belirten mahalle sakinleri, ‘‘Adam beş katlı bir bina yapmış. Bir abonelik alınmış. Dört abone ortada yok. Tek abonelikle idare ediliyor. Belediye, geçici olarak bu binaların suyunu veriyor. Saatini bağlıyor. Ama, tedaş abone vermediği için, beş katlı bina, bir abone ile geçiniyor. O zaman da kaldırmıyor ve elektrik telleri kopuyor, yanıyor. Her gün elektrik kesintisi oluyor.’’

OKUL YETERSİZLİĞİ NEDENİYLE, KÜÇÜK ÇOCUKLAR, FARKLI BÖLGELERE GİDİYOR

Nüfus fazla, okul sayısı yetersiz olduğu için, henüz ilkokula giden çocuklar, farklı bölgelerdeki okullara gitmek zorunda kalıyormuş. Mahalle sakinleri, ‘‘Öğrencilerin bir bölümü Ertuğrul Gazi’ye, bir bölümü Geylani’ye, bir bölümü Mimar Sinan’a, bir bölümü ise 75. Yıl Mahallesi’ne gidiyor. Bu bölgelere giderken çocuklar, caddeden karşıdan karşıya geçmek zorunda kalıyorlar. Bu da tehlike arz ediyor. Çünkü, bu çocuklar küçük ve 1-2-3’cü sınıfa gidenler’’ diyorlar.

BELEDİYE, CEZAYI KESİP, GEÇİYOR

Vatandaşlara, ‘Belediye, bu binalar için ne yapıyor?’ diye sorduğumuz da ise, ‘Sadece ceza kesip, geçiyorlar. Bu doğru bir yöntem değil. Bu soruna bir çözüm bulunmalı’ diye konuşuyorlar.



fg_z4OAt.jpg 1 / 10

gh_V8n0Z.jpg 2 / 10

gh_DapVw.jpg 3 / 10

gh_yWVNB.jpg 4 / 10

gh_61j1r.jpg 5 / 10

fg_J1jui.jpg 6 / 10

fg_ii6LL.jpg 7 / 10

fg_EXh5A.jpg 8 / 10

gh_Ywn2j.jpg 9 / 10

fg_86voJ.jpg 10 / 10




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi