er_c19cd.jpg

Son dönemde İpekyolu’nda bulunan ‘Zeugma konutları’nı yapan firma olan MRF ile ilgili ortada çok sayıda soru işareti varken, Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, aylık firmaya belediyenin 160-180 milyon TL ödediğini ve milyarlarca TL daha ödeme yapacağını belirtti.



26 Eylül 2024 Perşembe
Gaziantep

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu döneminde yıldızı parlayan firmalarından birisi, MRF Grup. Hatta ve hatta, firmanın kısaltma isminin ‘Muhammed Rıdvan Fadıloğlu’ olduğu yorumları bile yapılmış, yerel seçimler öncesi Fadıloğlu, firma ile hiçbir ilişiğinin olmadığını söylemişti. 

3 MİLYAR TL’LİK İHALEYİ ALDI

Yıldızı Fadıloğlu döneminde parlayan firma, geçtiğimiz aylarda Karşıyaka bölgesi, İpekyolu üzerinde bulunan ‘Zeugma Konutları’ yapım işini aldı. Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, belediye başkan adayı olduğu günlerde, ‘3 milyar TL’lik ihaleyi neden tek başına MRF aldı?’ diye sormuştu.

580 MİLYON TL NEREDE? DİYE SORMUŞTU

Yine Yılmaz o günlerde, mevcut başkan Rıdvan Fadıloğlu ve söz konusu firma ile ilgili, şunları söylemişti: ‘‘Geçtiğimiz günlerde, müteahhitler derneğine gittim. Oradaki müteahhitlere, neden Şehitkamil’deki 3 katrilyon liraya yakın ihaleyi, MRF alıyor. Sizler yok musunuz? diye sordum. Yani, bu belediyeden ihale alacak başka kimse yok mu? diye sordum. Neden en fazla ihaleyi bu şirket alıyor? diye sordum. Sayın Fadıloğlu, orada 919 bin TL’ye ve 1 milyon 188 bin TL’ye daireler satmışsınız. Bu dairelerin gelirinin yüzde 33.33’ü sizin. Yani 919 bin TL’ye satmışsan, belediyenin 117 milyon TL gelir elde etmesi gerek. Ama sahibinden. Com’da MRF Grup adına satılan dairelerden, 3 milyon 600 bin TL’den aşağıya daire yok. Ama, belediye başkanımız daha 3-4 ay önce, o daireleri 919 bin TL’ye satmıştı. Diğerini de 1 milyon 188 bin TL’ye satmıştı. Yani 919 bin TL’ye satınca, belediye o daireden 303 bin TL gelir elde etmiş. Yani belediye toplamda, 117 milyon TL gelir elde etmiş. Şimdi, gerçek fiyatı olan sahibinden. Com’daki fiyatından yani 3 milyon 600 bin TL’den satılsaydı, belediye 460 milyon TL gelir elde edecekti. 42 tane dükkan var o konutlarda. Siz, o konutlardaki dükkanları, 2 milyon 800 bin TL’ye satış göstermişsiniz. Fakat, sahinden. Com’da, 18-30 milyon TL’ye dükkan fiyatları var. 20 milyondan hesaplarsak, dükkan başına 6,5 milyon TL gelir elde etmeniz gerekirdi. Ama siz, 2 milyon 800 bin TL’ye satmışsınız. Netice olarak daireler ve konutlar için, toplam 580 milyon TL nerede? diye sormuştu.

MRF’YE HER AY 160-180 MİLYON TL ÖDÜYORUM

Dün, basın ile kahvaltı vardı. Başkan Umut Yılmaz, göreve seçildikten sonra ilk defa basın ile buluştu ve MRF Grup ile ilgili, hakkında çıkan iddialarla ilgili konuştu. Yılmaz, ‘‘MRF inşaat konusu var. Başkanıma da söyledim, ‘Bunları ne için yaptınız?’ dedim. Her ay 160-180 Milyon TL para ödüyorum. Ben niye ödüyorum, bize ne gereği var? Gaziantep’in hiçbir ihtiyacı yok, ben belediyenin parasının yarısını bu inşaata ödüyorum. Birde dedikodu yapıyorlar. Dedikodular 10 Milyon ben, 10 milyon dolar abim, 10 milyon dolar başkan yardımcım, 100 milyon TL il başkanım almış. 30 milyon dolar alınıyor 90 daire. 30 Milyon dolar ne kadar para senin haberin var mı? ayıp ya. 2 milyar 200 milyon ödeyeceğimiz yerde adama 1.5 katrilyon mu dağıtıyoruz, terbiyesiz insan, saygısız insanlar.’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi