lk_A4YM8.jpg

Gaziantep, son günlerde arka arkaya yaşanan intiharların şoku ile sarsılıyor. Son olarak dün, Ümmü Gülsüm Erkek Yurdu’ndaki bir öğrenci, yurttan aşağı atladı ve intihar etmek istedi.



6 Ekim 2024 Pazar
Gaziantep

Gaziantep’te, endişelendiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Her ne kadar kentti yönetenler pembe tablo çizmeye çalışsa da, ihracat rekorları kırıldığından bahsedilse de, halkın durumu pek iç açıcı değil. Ekonomik olarak zor günler geçiren ve bunalıma giren vatandaş, çareyi intihar etmekte buluyor.

Son olarak dün Ümmü Gülsüm Erkek Yurdu’ndaki bir öğrenci, kendini yurttan aşağı attı.

Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürülen öğrenci, ameliyata alındı.

KARACA’DAN AÇIKLAMA

Kentteki intiharlarla ilgili açıklama yapan EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca, şunları söyledi:

‘‘Dün Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 14 yaşında bir kız çocuğu bir çiftlikte boynundan asılı olarak bulundu ve hastaneye kaldıran çocuk, ne yazık ki kurtarılamadı. 14 yaşındaki kız çocuğu neden öldü?

Bu akşam Gaziantep Üniversitesi Ümmü Gülsüm KYK Erkek Yurdu’nda bir genç camdan atlayarak intihar etti. Bu genç neden canına kıydı?

Dün İstanbul'daki korkunç kadın cinayetlerinin öfkesini ciğerimizde hissederken, üst üste yaşadığımız bu olaylar öfkemizi, acımızı, isyanımızı katladı.

Bu ülkede çocuklar, gençler, kadınlar korunamıyor.

Her gün vahşice işlenmiş kadın cinayeti haberlerine, intihar haberlerine, şiddet haberlerine uyanıyoruz.

Bu karanlığı yaratanlar, bu ölümleri engellemeyenler, teknofestlerden mutluluk pozları veriyor, sıfır tolerans hamaseti yapıyor ama görevlerini yapmıyorlar.

Bu ülkede tacizciler, istismarcılar karakollardan, adliyelerden elini kolunu sallayarak çıkıyorsa, kadınlar ellerinde uzaklaştırma kararları ile sokak ortasında paramparça ediliyorsa, bir köyde bir avuç suç ortağı kirli bürokratik ilişkileri ile bir çocuk cinayetinin izlerini elbirliği ile yok ediyorsa, adalet işlemiyorsa, bu iktidarın politikaları onlara izin verdiği içindir.

Bu ülkede çocuklar, gençler canlarına kıyıyorsa, bu ülkeyi yönetenler onların gelecek umudunu çaldığı içindir.

İktidar ve onun gerici ortaklarının 6284 sayılı yasayı hedefe koymaları, İstanbul Sözleşmesinden çıkmaları, şiddete karşı etkin koruma ve önleme mekanizmalarını işletmemeleri, infaz kanunu değişiklikleri ile kadına ve çocuğa karşı suç işlemiş faillere çıkardıkları aflar giderek vahşileşen şiddeti besliyor.

Bu ülkede tüm okulların, yurtların, iş yerlerinin, sokakların çocuklar, gençler ve kadınlar için güvenli hale gelmesi için mücadele etmek zorundayız.

Şiddetin her türlüsüne karşı etkin şekilde önleme ve koruma mekanizmalarının işletilmesi, gerçek bir eşitlik ve adalet için harekete geçmek zorundayız.

Herkes ama herkesi, öğrenci kulüplerini, kadın derneklerini, sendikaları güvenle, eşitlik içinde yaşayabilmek için ses çıkarmaya, gerçekleşecek eylemlere katılmaya çağırıyoruz.

Olduğumuz her alanda eşitlik ve adalet için örgütlenelim, bu karanlığı birliğimizle, mücadelemizle yıkalım’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi