lok_05vqL.jpg

Gaziantep Üniversitesi Ümmü Gülsüm Öğrenci Yurdu’nda bir öğrencinin intihara kalkışması üzerinden GİBTÜ ve rektörü hedef alındı. Ancak, gazete olarak yaptığımız araştırmalarda, olayın üniversite ve rektörlük ile alakalı olmadığı bilgisine ulaştık.



7 Ekim 2024 Pazartesi
Gaziantep

Dün Gaziantep Üniversitesi Ümmü Gülsüm Öğrenci Yurdu’nda bir öğrenci kendini yurttan aşağı atmış ve ağır yaralanmıştı. Olay sonrası hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan öğrencinin, hayatı tehlikeyi henüz atlatamadığı ve yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği belirtildi.

BUGÜN BAZI İDDİALAR DEVREYE SOKULDU

İntihara kalkışan öğrencinin bir arkadaşının sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ardından, öğrencinin eğitim gördüğü GİBTÜ ve yönetimi hedef alındı. Öğrencinin yemek yiyecek parasının olmadığı, üniversitenin yemeği az çıkarttığı iddia edildi.

KALAN YEMEKLER ÜCRETSİZ DAĞITILIYOR

Bazı siteler ve sosyal medyada ortaya atılan iddiaların ardından üniversite kaynaklarından bilgi edinme çalıştık. Gazetemize bilgi veren bir yetkili, şunları söyledi: ‘‘Öğrencilerimizin yemek ücreti sadece 15 TL. Doymayan öğrenciler, istediği kadar yemek alabiliyor ve ücretsiz. Ayrıca, kalan yemekleri de, öğrencilerimize ücretsiz olarak sunuyoruz. Öyle yemek az çıkıyor, öğrencinin yemek yiyecek parası olmadığı iddiaları doğru değil. Ayrıca, söz konusu öğrencimizin üniversitemizden maddi ve manevi destek isteği olmamıştır. Bize yapılan herhangi bir başvuru yoktur. Öte yandan, olay sonrası üniversite yönetimi hem öğrencinin durumu, hem de ailesi ile her türlü ilgilenmiş ve üzerine düşeni yapmıştır. Asılsız iddialara ve haberlere, itibar edilmemelidir’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi