fg_8KtSZ.jpg

Gaziantep Üniversitesi Hastanesi ve döner sermayenin borcu ile ilgili yapılan haberler ve eski rektör Ali Gür’ün açıklamalarının ardından algı haberleri devreye sokuldu. Medyaya servis edilen bir haberde, hastaneye yeni ve modern cihazlar alındığından bahsedildi.



7 Ekim 2024 Pazartesi
Gaziantep

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Sayıştay raporlarında, Gaziaantep Üniversite Hastanesi’nin 2023 yılını 194 milyon TL civarında bir zarar ile kapattığı belirtilmişti. Sayıştay’ın bu tespitinin ardından önceki rektör Ali Gür açıklama yapmış, görevi devrederken döner sermaye hesabında 96.5 milyon TL para olduğunu, o dönem deponun sarf malzeme dolu olduğunu ve kimseye borcun olmadığını belirtmiş ve gelinen noktada, hastanenin borç bataklığına sürüklendiğine dikkat çekmişti.

ALGI HABERLERİ DEVREYE SOKULDU

Başta gazetemiz olmak üzere bazı sitelerde, hastanenin mali durumu ile ilgili çıkan haberler ve rektör Gür’ün açıklamalarının ardından, medyaya bir servis edildi. Hastane Başhekimi Şevki Hakan Eren’in açıklamalarına yer verilen o haberde, hastaneye yeni cihazlar alındığı belirtildi.

BUGÜN 2 MİLYAR TL BORCU OLDUĞU SÖYLENTİSİ

Öte yandan bugün hastane ve döner sermayenin piyasaya 2 milyar TL’ye yakın bir borcunun olduğundan bahsediliyor. Ancak, net borç ile ilgili ne rektör, ne başhekim, ne de diğer yöneticiler, herhangi bir açıklama yapıyor.

800 MİLYON TL PARA GELDİ SÖYLENTİSİ

Ayrıca, 6 Şubat depremlerinin ardından hastaneye hükümetin 800 milyon TL para gönderdiği, bu paranın ise nereye harcandığı merak konusu. Gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt, bu para ile ilgili defalarca rektör Özsağır’a sorular sormasına rağmen, hiçbir cevap gelmemişti.

HASTANEYİ BU HALE GETİREN EREN, REKTÖR ADAYI

Hastane ile ilgili böyle kaygı verici gelişmeler yaşanırken, medikal firmalarının hastaneye malzeme vermek istemediği iddia edilirken, bu durumun baş sorumlusu olan Başhekim Şevki Hakan Eren’in üniversite rektörlüğü için başvurması ve yönetime talip olması, kamuoyunun tepkisini çekiyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi