okl_A33Ps.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte 100 bin konut açığı olduğunu, ‘TOKİ’ ve ‘Gazi konut’un tek başına bu sorunun altından kalkamayacağını belirtirken, bu önemli sorunun çözümü için Şahinbey ve Şehitkamil Belediyelerinin ne yapacağı merak konusu.



18 Ekim 2024 Cuma
Gaziantep

Türkiye’nin en büyük şehirlerinden birisi olan ve deprem sonrası barınma sorunu had safhaya çıkan Gaziantep’te, kira ve konut fiyatları yüksek seyrederken, belediyeler bisiklet, ayakkabı, para dağıtmak, gençleri Çanakkale ve Anıtkabir’e götürmekle övünüyor.

KİRA FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR

Bugün varoş diye tabir edilen bölgelerde bile kira fiyatlarının 15-20 bin TL’ye, Karataş, Akkent’te 25-30 bin TL’ye, İbrahimli gibi lüks semtlerde 50 bin TL’ye çıktığı söyleniyor.

‘100 BİN KONUT İHTİYACI VAR’

Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’ne, deprem sonrası yıkılan, yıkılacak ya da ağır hasarlı binaların yıkılıp yeniden yapılırken alınacak kazı ücretlerinin belirlenmesi maddesi getirildi. Burada konuşan Başkan Fatma Şahin, kenttin 100 bin konut ihtiyacı olduğunu söyledi.

SADECE TOKİ VE GAZİ KONUT BU YÜKÜN ALTINDAN KALKAMAZ

Başkan Şahin, yıkılıp yeniden yapılacak binalar için belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını, ilçe belediyelerden gelen değişiklikleri hemen gündeme aldıklarını belirterek, ’’Konut sorunu sadece TOKİ ve Gazi Konut ile çözülecek bir sorun değil. Müteahhitlerin ve inşaat sektörünün de devreye girmesi gerekiyor’’ dedi.

YA İLÇE BELEDİYELERİ?

Başkan Şahin, merkez ilçe belediyeleri olan Şahinbey ve Şehitkamil’i ağzına almamış olsa da, kenttin en temel sorunu olan konut ve barınma sorununun çözümü için iki metropol ilçe belediyesinin hangi adımı atacakları merak konusu.

BİSİKLET, AYAKKABI, PARA DAĞITMAKLA ÖVÜNÜYORLAR

Kentte böyle ciddi bir sorun varken, özellikle Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çocuklara bisiklet, ayakkabı, para, kırtasiye malzemesi dağıtmakla, öğrencileri Çanakkale’ye götürmekle övünüyor. Tahmazoğlu’nun yanı sıra, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’da, çocuklara bisiklet, öğrencileri denize ve Anıtkabir’e götürmekle övünüyor.

HİZMET VE FAALİYETLERE KARŞI DEĞİLİZ AMA…!

Belediyelerin hizmetlerine, faaliyetlerine, dağıttığı hediyelere ve ödüllere karşı değiliz. Ancak, Türkiye’nin iki büyük ilçesi olan Şahinbey ve Şehitkamil’de en önemli sorunun barınma olduğunu, belediyelerin önceliği bu sorunun çözümüne vermesi gerektiğini belirtiyoruz.



bnn_7l35V.JPG 1 / 4

gh_GHIWA.jpg 2 / 4

gh_048Gl.jpg 3 / 4

lk_YsCiI.jpg 4 / 4




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi