df_Yl1m4.jpg

Gaziantep’te dün, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun katılımı ile ‘sağlık değerlendirme toplantısı’ yapıldı. Toplantıda GİBTÜ’yü Rektör Şehmus Demir, Sağlıktan Sorumlu Rektör Yardımcısı Mehmet Tarakçıoğlu temsil ederken, GAÜN Rektörü Özsağır ve Sağlıktan Sorumlu Rektör Yardımcısı Ayşe Balat, toplantıya katılmadı.



18 Ekim 2024 Cuma
Gaziantep

Gaziantep’in en eski, en köklü ve en büyük üniversitesi olan, 50 yıllık köklü geçmişi, itibarı ve saygınlığı, son 4 yılda dip yapan Gaziantep Üniversitesi, şaşkınlık yaratmaya devam ediyor. Rektörlüğe Arif Özsağır geldikten sonra dışlanan ve önemsenmeyen üniversite, dün Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun katılımı ile Gaziantep’te yapılan ‘Sağlık değerlendirme toplantısı’nda dekan düzeyinde temsil edildi. Kenttin sağlık alanındaki çalışmaları ve bundan sonra yapılacakların konuşulduğu önemli toplantıya, üniversite rektörü Özsağır ve Sağlıktan Sorumlu Rektör Yardımcısı Ayşe Balat katılmadı.

GİBTÜ REKTÖRÜ, YARDIMCISI İLE KATILDI

GAÜN Rektörü ve yardımcısı ortada yokken, kenttin diğer bir devlet üniversitesi olan GİBTÜ’yü hem rektörü Şehmus Demir, hem de Sağlıktan Sorumlu Rektör Yardımcısı Mehmet Tarakçıoğlu temsil etti.

GAÜN’DEN DEKANLAR KATILDI

Toplantıya GAÜN’ü temsilen tıp fakültesi dekanı ve diş hekimliği fakültesi dekanı katıldı.

GAÜN İLE İLGİLİ SAĞLIK ALANINDA CİDDİ SIKINTILAR VAR

GAÜN ile ilgili sağlık alanında ciddi sıkıntılar bulunuyor. Özsağır’ın göreve gelmesinin ardından hem üniversite, hem tıp fakültesi, hem de hastane ciddi kan kaybetmişti. Bu kaybın baş sorumlusu olan rektör Özsağır ve yardımcısı Ayşe Balat’ın tepki görmemek için mi bu önemli toplantıya katılmadıkları soru işareti.

BALAT’IN UZUN SÜREDİR PİYASADA OLMADIĞI SÖYLENİYOR

4 yıl boyunca rektörlük hayali kuran, bu uğurda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e mikrofon tutmaktan bile geri durmayan Ayşe Balat’ın, rektör olma ihtimali ortadan kalkınca uzun süredir üniversiteye gitmediği, İstanbul’da zaman geçirdiği, yeni atanacak rektörü beklediği söyleniyor. Uzun süredir üniversite sayfasından paylaşılan fotoğraflarda, Ayşe Balat yer almıyor.



nm_9Z64X.jpg 1 / 7

bn_1HuK3.jpg 2 / 7

bn_m1Neh.jpg 3 / 7

bn_RqB77.jpg 4 / 7

gh_Dv4JN.jpg 5 / 7

hjk_Pi2E4.jpg 6 / 7

bn_hODta.jpg 7 / 7




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi