df_uSJ3V.jpg

İstanbul’da patlak veren ve Türkiye’yi ayağa kaldıran ‘Yeni doğan çetesi soruşturması’ sonrasında konuşan Gaziantep Üniversitesi Eski Rektörü Ali Gür, Gaziantep’te, çocuk yoğun bakım ve yeni doğan ünitelerine büyük ihtiyaç duyulurken, üniversiteye bağlı çocuk hastanesinin üç yıldır yüzde 15-20 kapasite ile hizmet verdiğine dikkat çekti.



21 Ekim 2024 Pazartesi
Gaziantep

İstanbul'da bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yeni doğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden çetenin çökertilmesine tepkiler devam ederken, Gaziantep Üniversitesi Eski Rektörü Ali Gür, Gaziantep’teki yeni doğan üniteleri ve hastanelerle ilgili duruma dikkat çekti.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Sosyal medya hesabından konu hakkında paylaşımlar yapan Gür, şu ifadelere yer verdi:

* Bebek ölümlerinin en yüksek olduğu illerden biri olan Gaziantep’te, çocuk yoğun bakım ve yenidoğan ünitelerine büyük ihtiyaç duyulmaktadır.

* Yoğun bakım çetesi ile birlikte bebek ölümlerinin gündem olduğu bugünlerde kamu kurumlarındaki çocuk yoğun bakım servislerinin önemi daha fazla dikkat çekmektedir.

* Gaziantep Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nin tam teşekküllü 50'den fazla yeni doğan ve yoğun bakım yatak kapasitesi olmasına rağmen 3 yıldır neden maksimum %15-20 kapasiteyle çalıştırılıp gerisi boş tutulmaktadır?

 * Aynı zamanda pediatrist olan sağlıktan sorumlu rektör yardımcısı, kamu kaynaklarıyla yapılmış çocuk hastanesinin atıl bırakılarak, kamu zararı oluşturulmasını nasıl izah etmektedir?

* 4 yıldır zamanının büyük çoğunluğunu Gaziantep dışında geçiren rektör yardımcısı, bu konuda bir izahta bulunursa kamuoyu da aydınlanmış olur.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi