vb_R55WB.jpg

Gaziantep’te büyükşehir belediyesi, Gaziantep FK'nın çoğu maçı için kentin bazı noktalarından ücretsiz otobüs kaldırırken, Organizedeki Naci Topçuoğlu MYO’da okuyan öğrenciler, okula giderken saatlerce zamanını yolda, otobüste geçiriyor. Ancak belediye, burada okuyan öğrencilerin ulaşım sorununun çözümü için çokta çaba göstermiyor.



31 Aralık 2022 Cumartesi
Gaziantep

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çoğu program ve etkinlikte, eğitimde sloganlarının ‘Eğitim şehri Gaziantep’ olduğunu söylüyor. Kent için bu slogan iyi, ancak sloganın içinin doldurulması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde bir haber yapmış, o haberimizde, organize sanayi bölgesinde bulunan Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan yüzlerce öğrencinin özellikle sabah saatlerinde okula giderken ulaşımda sıkıntı yaşadığına dikkat çekmiş, konu ile ilgili bazı öğrencilerin görüşlerine yer vermiştik.

MAÇ İÇİN ÜCRETSİZ ULAŞIM, OKUL İÇİN EK SEFER YOK

Haberimizin üzerinden yaklaşık 2-3 hafta geçti. Ancak yaptığımız araştırmalara göre, sorunun çözümüne yönelik belediyenin atmış olduğu herhangi bir adımın olmadığı bilgisine ulaştık. Gaziantep FK’nın maçının olduğu günlerde Kalyon Arena Stadı’na çoğu noktadan ücretsiz otobüs kaldıran belediye, iş öğrencilere gelince adım atmaktan kaçınıyor.

ÖĞRENCİLER ÜCRETSİZ ULAŞIM İSTEMİYOR, SADECE EK SEFER İSTİYOR

Öğrencilerle yaptığımız görüşmeler de, maddi durumu çokta iyi olmayan çocuklar, belediyenin kendilerine ücretsiz ulaşım imkânı sunmasını beklemiyor. Sadece şehrin belli noktalarından ya da özellikle üniversite civarı, Karataş gibi öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu noktalardan okula giden ek otobüs seferleri istiyorlar.

ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETİN DİYORUZ

Öğrencilerin saatlerce otobüs yolculuğu yapmak zorunda kaldığı bu sorunu yeniden gündeme getiriyor ve büyükşehir belediyesi yetkililerinin bilgisine sunuyoruz. Başkan Fatma Şahin, sloganlarının ‘Eğitim şehri Gaziantep’ olduğunu söylediği bir ortamda, önce bu sloganın içini dolduracak adımların atılmasının ve mevcut öğrencilerin ulaşım sorununun çözülmesinin önemli olduğunu belirtiyoruz. Umarız bu sorunun çözümüne yönelik aciliyetli adımlar atılır.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi