ol_0v6Zt.jpg

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde belediyenin yaptırdığı 20-22 katlı yüksek binaların zarar gördüğünü belirten Yeşilvadi Konutları sitesi sakinleri, Şahinbey Belediyesi ve Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan yardım istiyor.



13 Şubat 2023 Pazartesi
Gaziantep

Kahramanmaraş merkezleri büyük depremlerde etkilenen şehirlerden birisi Gaziantep. Şahinbey ilçesinde, belediye tarafından yıllar önce yaptırılan Yeşilvadi Konutları, üst üste meydana gelen depremlerin ardından zarar gördü ve iddiaya göre, bazı bölümleri döküldü. Vatandaşın her bloğun 20-22 kattan oluştuğunu söylediği sitede, özellikle evlerin içerisinde çatlaklar olduğu, durumun belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na iletilmesine rağmen, başkanın kendilerine binalarında sıkıntı bulunmadığını, evlerine girip oturmalarını istediği belirtiliyor.

GAZETEMİZ ARACILIĞI İLE YARDIM İSTEDİLER

Depremin ardından bir hafta geçmesine rağmen sokaklarda, çadırlarda yaşadıklarını belirten çok sayı da site sakini, çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu ve evlere girmeye korktuklarını belirterek, Şahinbey Belediyesi ve Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan yardım istiyorlar.

Evleri kendilerine Şahinbey Belediyesi’nin sattığını ve oluşan zarardan belediyenin sorumlu olduğunu söyleyen vatandaşların açıklamasını videoya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Evlerine giremeyen vatandaşların bazıları bu çadırlar da yaşıyor.



ool_iz75H.jpg 1 / 3

sd_3J6hc.jpg 2 / 3

ll_EN2Pi.jpg 3 / 3

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi