MK_ATT2t.jpg

Yıkıcı depremlerin sonrasındaki ilk meclisten arsa satış kararı çıkartan ve bugün 20 arsayı satmak için ihale düzenleyecek olan Şahinbey Belediyesi’ne tepkiler devam ediyor. CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya, Şahinbey Belediyesi’nin geçtiğimiz yılda 25 arsayı sattığını belirterek, ‘‘Memleketi sata sata bitiremediniz.’’ dedi.



15 Mart 2023 Çarşamba
Gaziantep

Son yıllarda arsa satışlarına hız veren ve belediyenin arsalarını parsel parsel satan Şahinbey Belediyesi ve Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na tepkiler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan Mart ayı meclis oturumunda belediyeye ait arsaların satışı için yetki alan belediye, daha sonra sitesinden ilçedeki 20 arsanın ihale yolu ile satışa sunulacağını kamuoyuna duyurmuştu.

YÜZLERCE ARSA SATTI

Onlarca kalem gelirler yetmezmiş gibi, arsaları da gözünü kırpmadan satan Şahinbey Belediyesi ve Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, son yıllarda ilçedeki yüzlerce arsayı gözünü kırpmadan satışa çıkartmıştı. Bununla da yetinmeyen belediye ve başkan, bugün 20 arsayı daha satışa sunuyor.

MEMLEKETİ SATA SATA BİTİREMEDİNİZ

Belediyenin arsa satışlarına bir tepkide, CHP Gaziantep Milletvekili Op. Dr. Bayram Yılmazkaya’dan geldi. Şahinbey Belediyesi’nin geçtiğimiz yılda 25 arsayı sattığını belirten ve  ‘‘Memleketi sata sata bitiremediniz.’’ diyen Yılmazkaya, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

* Milletin canın derdine düştüğü, deprem felaketini yaşadığımız böylesi bir zamanda, Şahinbey Belediyesi’nin arsa-arazi satışlarını hızlandırmasıyla, başka hesaplar içinde olduğu görülmektedir. Geçen sene de Gaziantep halkına ait olan 25 arsayı satışa çıkaran Şahinbey Belediyesi’nin gözü doymuyor. Şimdi de 20 arsayı satışa çıkararak köylünün, çiftçinin, emeklinin, işçinin, esnafın yani Gazianteplinin malını haraç mezat satıyor. Ülkenin birinci gündeminin deprem olduğu bu zor zamanlarda belediyenin apar topar bu satışları yapması, Gaziantep kamuoyunda birçok şaibeye neden olmaktadır.

* Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu hakkında imar yolsuzluğu iddiaları var. Bu iddiaların araştırılması için daha önce TBMM’ye önerge vermiştim. Başkan hakkında Gaziantep kamuoyunda şaibeler varken, bu konu gündemdeyken, belediyenin art arda arsa satması pekte masumane bir durum değil.

* Türkiye’nin nüfusa oranla en büyük 3. ilçe belediyesi olan Şahinbey’in, geliri de nüfusa oranla Türkiye’nin en fazla geliri olan belediyelerinden birisidir. Benim anlayamadığım Şahinbey Belediyesi bu kadar yüksek gelire sahip olmasına rağmen, neden ha bire arsa-arazi satıyor. Bir türlü aklım almıyor.

* Merkezi hükümetin yaptığı gibi, yerel yönetimlerinde milletin malını bu kadar rahat satması ve her fırsatta milli ve yerlilikten bahsetmesi, tam bir şuursuzluktur.  İsraf ve yanlış projeler yüzünden ülke kaynaklarını tüketen ve hazinede para bırakmayan hükümet, milli emlağın, hazinenin, bakanlıkların ve kurumların ne kadar arsası ve arazisi varsa satıyor. Bir taraftan hükümet, diğer yandan ise belediyeler, memlekette satacak yer bırakmadılar.

BİR YANDAN ARSALAR SATILIYOR, DİĞER YANDAN OKÇULUK TESİSİ YAPILIYOR

Belediyenin arsalarını acımasızca satan belediye ve Tahmazoğlu, diğer yandan da arsa satışlarından gelen paralar ile okçuluk ve atıcılık tesisi yaptırıyor. Yeşilvadi Parkı çevresinde yapımı devam eden tesis için daha önce 67 milyon TL’ye ihale yapılmıştı.



KOL_7C9Oi.jpg 1 / 2

BH_a9Hp1.jpg 2 / 2




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi