FG_Q154c.jpg

Yıkıcı depremlerin vurduğu Gaziantepliler, gelen faturaların ardından bir deprem daha yaşıyor.



17 Mart 2023 Cuma
Gaziantep

6 Şubat tarihinde meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem, Gaziantep’i de en ağır şekilde etkilemişti. Yıkıcı depremlerin ardından kenti terk eden, haftalarca evine girmeyen ve başka yerlere sığınanlar oldu. Öyle olunca da, evlerde doğalgaz, elektrik, su tüketimi olmadı. Hal böyle olunca vatandaş faturaların düşük geleceğini, hatta bazı iyi niyetli düşünenler, faturaları devletin ödeyeceğini söyledi. Ancak öyle olmadı.

FATURALAR VURDU

Depremin üstünden yaklaşık bir ay geçmesinin ardından Enerji-Sa, GASKİ ve doğalgaz dağıtım şirketi, meskenlerde fatura okumaya başladı. Düzenlenen faturalardaki meblayı gören vatandaşlar, adeta şok yaşadı. Daha sonra tepkisini ortaya koyan yurttaşlar, faturaların normalden fazla geldiğini söyledi.

YANLIŞLIK VAR DİYEN YOK

Ortada halkın büyük tepkisini çeken bir durum söz konusuyken, tepkilere neden olan faturalarla ilgili sadece GASKİ açıklama yaptı. Kurum yaptığı açıklamada, kademe farkı uygulamıyoruz yönünde bilgi verdi. GASKİ’nin dışında diğer şirketlerden herhangi bir açıklama, bilgi notu vs. gelmedi.



fg_3VYVB.jpg 1 / 1




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi