sd_3uufW.jpg

Geçtiğimiz Çarşamba günü Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’nin resmi açılış töreni yapıldı. Gaziantep Üniversitesi sınırları içerisinde bulunan ve merkezin proje ortaklarından birisi üniversite olmasına karşılık rektör Arif Özaydın’ın açılışta yer almaması, Gaziantep Üniversitesi’nin son yıllarda itibarının, saygınlığının, bilim yuvası olmaktan çıkartılmasının sonucu olarak yorumlanıyor.



5 Mayıs 2023 Cuma
Gaziantep

Gaziantep Üniversitesi’nin saygınlığının nasıl bitirildiğini net olarak gösteren bir açılış hikâyesine şahit olduk. Arif Özaydın’ın rektör olarak atanmasının ardından büyük prestij kaybeden ve Türkiye’de en fazla olumsuzluklarla anılan üniversite haline gelen Gaziantep Üniversitesi’nin proje ortaklarından olduğu ve üniversite gelişim alanına kurulan bilim merkezi açılışında rektör Arif Özaydın yer almadı.

AÇILIŞ, REKTÖRÜN OLMADIĞI GÜNE DENK GETİRİLDİ

Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK ve Erkul Ailesi işbirliğinde yeni nesli, araştırmaya hevesli ve eğitimli bireyler olarak geleceğe hazırlamak amacıyla bu merkez kuruldu ve hizmete girdi. Ancak, merkezin açılışı, üniversite rektörü Arif Özaydın’ın YÖK’ün toplantısına katıldığı güne denk getirildi. Böylece proje ortağı olan kurumun başındaki rektör olmadan merkezin açılışı yapıldı.

ÖZAYDIN’IN ORTALIKTA GÖZÜKMESİ İSTENİLMİYOR MU?

Şöyle ki, Arif Özaydın’a üniversitedeki akademisyenlerden tutun hocalara, memurlara, personele ve öğrencilere kadar hemen hemen her kesimden büyük tepki var. Hatta, Özaydın’dan dolayı Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gaziantep’te oy kaybı yaşayacağı söyleniyor, konuşuluyor ve medyada dahi gündeme geliyor. İşte bu nedenle açılışın rektör Özaydın’ın olmadığı bir günde yapılması, Özaydın’ın seçim öncesi ortalıkta gözükmesi istenilmiyor mu? Yorumlarına neden oluyor.

50 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP KÖKLÜ ÜNİVERSİTEDE BÖYLE BİR DÖNEM İLK DEFA YAŞANIYOR

Gaziantep Üniversitesi, 50 yıllık geçmişi ve saygınlığı ile Türkiye’nin köklü üniversitelerinden birisiydi ve birkaç yıl öncesine kadar adından sıkça söz ettiriyordu. Ancak rektör Özaydın döneminde ibre tersine döndü ve üniversite tarihinin en kötü dönemi yaşandı. Hatta ve hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ‘Rektörden şikâyet mi var?’ diye sorusuna Şahin’in ’’Çok fazla çok fazla. Tam bir deli’’ ifadesini kullanması ve bu konuşmanın mikrofonların açık olması yüzünden milyonlarca kişi tarafından duyulması ve gündem olması, üniversite tarihine kara bir leke olarak geçmişti. Yani diğer bir deyişle, 50 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan ve adının basında ‘Gazi’ unvanı bulunan üniversitenin rektörü ilk defa ‘deli’ olarak nitelendirilmişti.



sd_wxSMz.JPG 1 / 7

sd_5hMGr.JPG 2 / 7

we_2Hm76.JPG 3 / 7

sd_p97Mq.JPG 4 / 7

df_00v73.JPG 5 / 7

df_zZ046.JPG 6 / 7

as_MFOWa.JPG 7 / 7




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi