xc_n73wq.jpg

Gaziantep Üniversitesi’nde huzursuzluklar devam ediyor. Rektör Arif Özaydın'ın kadrosu Güzel Sanatlar Fakültesi'nde bulunan Prof. Dr. Devrim Özkan'ı vekâleten İletişim Fakültesi’ne dekan olarak ataması tepkileri beraberinde getirirken, YÖK’ün bu tür atamalara karşı olduğu belirtiliyor.



21 Mayıs 2023 Pazar
Gaziantep

Rektörlüğe Arif Özaydın’ın atanmasının ardından bilim yuvası olmaktan iyice uzaklaşan Gaziantep Üniversitesi’nde, moral bozan gelişmeler devam ediyor. Son olarak Rektör Özaydın’ın kadrosu Güzel Sanatlar Fakültesi'nde bulunan Prof. Dr. Devrim Özkan'ı vekâleten İletişim Fakültesi’ne dekan olarak ataması tepkileri de beraberinde getirdi.

NEDEN FAKÜLTE İÇERİSİNDEN DEĞİL DE BAŞKA FAKÜLTEDEN?

Yaptığımız araştırmalara göre, İletişim Fakültesi’nde üç tane profesör bulunuyor. Üniversitelerin geleneklerine göre, fakültelere dekan olarak atanacak kişilerin fakülte içerisinden birileri olması gerekiyor. Ancak, Gaziantep Üniversitesi’nde gelenekler ve YÖK’ün uyarılarına rağmen İletişim Fakültesi’ne kadrosu başka bölümde bulunan Prof. Dr. Devrim Özkan vekâleten atanıyor.

REKTÖR ÖZAYDIN NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?

Göreve geldiği günden bugüne üniversite içerisinde adaletli ve liyakate dayalı bir yönetim sergilemediği için tepkilerin hedefinde olan Rektör Özaydın’ın bu ve buna benzer atamalarla ne yapmaya çalıştığı merak konusu oldu.

YÖK NE DİYOR?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, tüm yükseköğretim kurumlarına gönderdiği yazıda, vekaleten yürütülen dekanlık görevlerinin uzun süreli yapılmaması gerektiği ve asil dekan tekliflerinin gönderilmesini istedi.



xc_f5emR.jpg 1 / 1




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi