ol_v86Q7.jpg

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Gaziantep kalesi civarındaki Zincirli Bedesten, aradan geçen 4 aya rağmen henüz restore edilmedi. Esnaf, büyükşehir belediyesinin yaptırdığı geçici butik dükkânlarda satışlarına devam ediyor ancak mağdur olduklarını belirtiyorlar. Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı ve GESOB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yaz esnafla buluşarak, oda ve birlik olarak sorunlarının çözümüne katkı sunacaklarını söyledi.



9 Haziran 2023 Cuma
Gaziantep

Gaziantep’te 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlerin başında tarihi mekânlar geliyor. Bu mekânlardan birisi de Zincirli Bedesten. Deprem sırasında ufak tefek sıva çatlaklarının olduğu bedesten kapatıldı ve restore edilme kararı alındı.

AYLARDIR ÇALIŞMA YAPILMADI

Bedestenin restorasyonu ve eksiklerin giderilmesi için ilk depremin üzerinden 4 ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen, henüz bir çalışma başlatılmadı. Bedesten içerisinde dükkânı bulunan esnaf, belediyenin bedestenin dışına yaptırdığı kulübe şeklindeki geçici dükkânlarda satışlarına devam etmeye çalışıyor. Ancak, yapılan geçici dükkânların yağışlı ve güneşli havalardan etkilenmesinden dolayı hem esnaf zorluk çekiyor, hem de yerli ve yabancı turistler alışveriş yapmaya gelmiyor.

YAZ ESNAFLA BULUŞTU

Yaşanan mağduriyetlerin ardından Turistik Eşya Satıcıları Odası Başkanı ve GESOB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yaz, bedesten çevresindeki esnafları ziyaret ederek sorunları dinledi. Burada esnaftan bilgi alan ve bedesten içini gezen Yaz, bedesten içerisinde sıkıntılar olduğunu, bu sıkıntıların birkaç haftalık çalışma ile giderilebileceğini söyledi.

Birlik yöneticileri ile birlikte yeniden esnafı ziyaret edeceklerini ve sorunun çözümü için ellerinden geleni yapacakları sözünü veren Başkan Yaz’a esnaf teşekkür etti.



pl_FCz31.JPG 1 / 4

lok_w4pMM.JPG 2 / 4

pl_25X07.JPG 3 / 4

pl_x60Ip.JPG 4 / 4




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi