pl_IT887.jpg

S.S Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 2022 Yılı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.



21 Haziran 2023 Çarşamba
Gaziantep

S.S Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi 2022 Yılı Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Kooperatif idari binası bahçesinde yapılan genel kurula, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Güzelbey, KÜSGET Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Güneş, GESOB Başkan Yardımcısı Mesut Alkava, oda başkanları ve esnaf katıldı.  

GÜNEŞ: DÜKKÂN SATIŞLARINDAN 387 MİLYON TL GELİR ELDE ETTİK

Kemal Güneş, dükkân satışlarından 387 milyon TL gelir elde edildiğini belirtti. 2022 yılı bütçesi ile ilgili bilgi veren Güneş,’’ Kooperatifimizin 2022 yılı bütçesinin 61 milyon TL olarak gerçekleşti. 81 tane iş yerimizin taksitli üyelik satışları yapıldı ve bunlardan 34 tanesi de bitmek üzere. Dükkan satışlarından elde edilen toplam gelir 387 milyon TL. Bu satışların 153 milyon TL’lik bölümü tahsil edildi. Alacağımız karar ile esnafa düşen payların ödeme şekline karar vereceğiz. Bu para deprem sonrası tahsil ettiğimiz bölüm, bu paranın üzerine şu ana kadar 4 milyon 750 bin TL faiz getirisi sağlandı.’’ dedi.

367 İŞ YERİNİ KREDİ KULLANMADAN YAPTIK

Yeni dükkânların bulunduğu alan olan Göllüce Köyü’nün kaldırılması sürecini anlatan Güneş, ‘’Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, her zaman esnafın yanında olmuştur. Göllüce Köyü’nün kaldırılması ile ilgili projemizi herkes hayal olarak görüyordu, ancak biz köyü kamulaştırarak kaldırttık. 367 tane iş yerini kredi kullanmadan, üyelerimizi sıkmadan iş yerlerimizi tamamladık. Açılışa gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı da projeye inanamadı.’’

DENK BÜTÇE

S.S Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin 2023 Yılı Bütçe öngörüsünü açıklayan Güneş, ‘’2023 yılında tahmini bütçe gelirimizin 28 milyon 900 bin 66 TL olacağını hesaplıyoruz. Kanunlar gereği İktisadi İşletme kuruldu. Bu nedenle 2023 yılı için İktisadi İşletmen için 17 milyon TL’lik 6 aylık tahmini bütçe hazırladık’’ diye konuştu. 

KÜSGET BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Erdem Güzelbey ise, “Gaziantep’in daha ileriye gitmesi için emek veren insanlarız. Bu topraklar her zaman öncü oldu. Mezopotamya toprağı olan bu bölgede ilk yazının, tekerleğin ve icadın yapıldığı yerler. KÜSGET ise Gaziantep’in öncü kuruluşlarının, esnaf ve sanatkârların olduğu yerler. KÜSGET daha da büyüyerek daha güzel, yeni nesiller ve örnek insanlar yetiştiren bir ekip çalışmasını devam ettireceğiz. Her isteğinizi yapmak için elimizden geleni yapacağız. Kapımız her zaman açık" dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi