lk_gm4RJ.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 3.5 milyar TL borçlanması için yetki istendiği meclis oturumunda, önümüzdeki günlerde yapılacak olan ‘Gastronomi festivali’ için Gaziantep’e gelecek konukların masraflarının belediye bütçesinden karşılanması teklif edildi. Teklif, Ak Parti ve MHP’li üyelerin oyları ile meclisten geçerken, ekonomik darboğazdan geçildiği bir dönemde böyle bir festivale gerek var mıydı? soruları akıllara geldi.



14 Temmuz 2023 Cuma
Gaziantep

6 Şubat tarihli yıkıcı depremlerin olumsuz etkileri henüz bitmemişken, yıkıcı depremler nedeniyle yıkılacak binaların, hasar gören kalenin, tarihi camilerin, hanların ve tarihi yapıların onarımının ne zaman yapılacağı sorularının sorulduğu bir dönemde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclisine tepki çeken bir madde getirildi.

FESTİVAL İÇİN GELECEK YERLİ VE YABANCI KONUKLARIN MASRAFLARI BELEDİYE BÜTÇESİNDEN ÖDENECEK

Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan büyükşehir belediyesinin Temmuz ayı meclisi birinci oturum toplantısında, bu yıl içerisinde yapılacak olan ‘V. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’ için Gaziantep’e gelecek olan yerli ve yabancı katılımcıların uçak, ulaşım masrafları ve giderlerinin belediye tarafından karşılanması teklif edildi. Madde, Ak Parti ve MHP’li üyelerin oyları ile meclisten geçerken, CHP’liler, bu madde için ret oyu kullandı.

AYNI OTURUMDA 3.5 MİLYAR TL BORÇLANMA TEKLİFİ

Belediye, bir taraftan festival için gelecek onlarca belki yüzlerce kişinin masraflarını ve giderlerini karşılamak için yetki alırken, diğer taraftan ise aynı meclis oturumuna 3.5 milyar TL iç kaynaklı kredi kullanmak için yetki maddesi getirdi.

BÖYLE BİR FESTİVALE GEREK VAR MI?

6 şubat tarihinde yıkıcı bir deprem yaşamış ve deprem sonrası hemen hemen her meclise 3-3.5 milyar TL borçlanma teklif maddesi getiren bir belediyenin, böyle bir dönemde milyonlarca TL harcayarak festival yapmasına ve bu festivale katılacak kişilerin masraflarını karşılamasına gerek var mıydı? işte orası kocaman bir soru işareti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi