mko_QbG6Y.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent için yeni mezarlık alanı olarak Oğuzeli ilçesinde bulunan Körkün bölgesindeki bir alanı belirledi. Köylüler, bu alanın mera alanı olduğu gerekçesi ile plan değişikliğine karşı çıktı. Ancak, belediye en uygun alan burası diyerek, itirazları reddetti ve plan belediye meclisinden geçti.



31 Temmuz 2023 Pazartesi
Gaziantep

Gaziantep merkezde defin yapmak için iki mezarlık bulunuyor. Bu mezarlıklar Asri ve Yeşilkent mezarlığı. Bu mezarlıkların dolmak üzere olmasının ardından, belediye yeni mezarlık için alan aradı ve o alanı Oğuzeli ilçesindeki Körkün bölgesinde buldu. 

KÖYLÜLER İTİRAZ ETTİ

Belediyenin mezarlık alanı olarak belirlediği alanın mera alanı olduğu belirtildi ve Ak Partililer dâhil o bölgenin büyük bölümü bu alanın mezarlığa dönüştürülmesine karşı çıktı. Daha sonra söz konusu plana itirazlar edildi ama karar belediye meclisinden geçti.

O KADAR HAZİNE ARAZİSİ, BOŞ ALAN VAR

Geçtiğimiz günlerde yapılan belediye meclisinde, CHP’li Mehmet Sucu, söz konusu madde üzerinde söz aldı ve konuşma yaptı. Sucu, ‘’Burası mera alanı. Vatandaşların bu planın yanlış olduğuna dair bize şikayetleri oldu. İtiraz edenlerin içerisinde Ak Parti meclis üyeleri, köylüler, köylünün tamamı var. Ama siz bu kararınızdan vazgeçmiyorsunuz. Kentimizde daha uygun yerler var. Hazine arazileri var. Gelin bu mezarlık alanını oralara götürelim. Daha uygun yer bulmak için çalışma yapalım. Bu plan büyük ihtimalle yargıya gidecek ve yarın bu plan iptal edilebilir. Gelin bu ısrarınızdan vazgeçin’’ dedi.

BAŞKA UYGUN ALAN YOK

Sucu’nun konuşmasına cevap veren belediye başkan vekili ve oturumu yöneten isim olan Osman Toprak,‘‘Evet, itirazlar var. İtirazların içerisinde Ak Partililer de var. Doğrudur. Ancak şehrin bir de gerçeği var. Şehrimizde iki tane mezarlığımız var. İki mezarlığımızda da bundan sonraki süreçte defin yapılacak alan azalıyor. O nedenle, bizim de uzun vadeli planlar yapmamız gerekiyor. Bu planlama yapılırken de insanların rahat defin yapabilecekleri, mezarlık ziyareti yapabilecekleri şehre yakın bir alan olması hususunu göze önüne alarak araştırma yaptık. Maalesef şehrimize daha yakın ve mezarlık yapılabilecek başka alan olmadığı için, burada karar kıldık ‘’dedi.

MHP’Lİ ÜYELER RET OYU KULLANDI

Madde itirazlara rağmen meclisten oy çokluğu ile geçerken, CHP’liler ile birlikte MHP’li üyeler de bu maddeye ret oyu kullandı. Bu madde meclisten geçerken Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç’ın meclis oturumuna katılmaması dikkat çekti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi