sd_E67Bk.jpg

Türkiye’deki üniversitelerin bünyesinde faaliyet gösteren çoğu teknopark sıralamalarını açıklarken, Gaziantep Üniversitesi teknoparkın sıralaması belli değil. GAÜN rektörü Arif Özaydın, yaklaşık iki ay önce üniversite teknoparklarının ilk 7 içerisine girdiğini paylaştı, ama kaçıncı sırada yer aldığını hala belirtmedi.



4 Ağustos 2023 Cuma
Gaziantep

Rektör Arif Özaydın döneminde saygınlığını yitiren, kamuoyunun kuşku ile baktığı bir üniversite haline gelen Gaziantep Üniversitesi’nin güvenirliğine ve saygınlığına gölge düşmeye devam ediyor. Yaklaşık iki ay önce rektör Arif Özaydın, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve üniversite teknoparklarının Türkiye’deki 93 teknopark içerisinde ilk 7’ye girdiğini belirtti. Ancak, paylaşımına herhangi bir veri, bilgi, belge, link, sıralama eklemedi.

ANTALYA TEKNOPARK GENEL MÜDÜRÜ, 7. SIRADA OLDUKLARINI AÇIKLADI

Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent’te faaliyet gösteren Türk şirketi, geliştirdiği Yeni Nesil Yolcu Taşıma Yönetim Ecosistemi PickUpp Projesi ile Silikon Vadisi şirketinden 1 milyon dolarlık yatırım aldı. Antalya Teknokent’in faaliyetlerinden bahsederek Türkiye’deki teknokentler arasında 7. sırada olduklarını vurgulayan Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, “Antalya her zaman turizm ile tarım ile anılan çalışmalarına devam ediyor. Ama biz yedi sene önce bir farkındalık oluşturmak istedik. Antalya aynı zamanda bilişim ve teknoloji şehri de olabilir. Dünyanın farklı coğrafyalarında teknolojinin daha rahat yürütüldüğü ve geliştiği şehirler gibi Türkiye’de silikon vadisi olacaksa bu Antalya’da olabilir. Burada da Antalya Teknokent’tir. Bu amaçla Teknoloji ve Bilişim Vadisi projesini hayata geçirdik. Bugün geldiğimiz nokta Milli Muharip Uçağının Ar-Ge ve tasarım merkezi olduğu bir Teknokent haline geldik.” dedi.

GAÜN VE REKTÖR ÖZAYDIN’DA TIK YOK

Türkiye’de çoğu üniversitenin teknopark yetkilileri yukarıda olduğu gibi sıralamalarını açıklarken, Gaziantep’te ise GAÜN rektörü ve teknopark yetkilileri hala kaçıncı sırada olduklarını açıklamadı. Yaklaşık iki ay önce teknoparklarının ilk 7’de yer aldığını açıklayan rektör Arif Özaydın’dan, kaçıncı sırada yer aldıklarına dair net cevap bekliyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi