df_ThUNV.jpg

Başpınar Organize Sanayi'de bulunan Koza Halı işçileri zam talebiyle iş bıraktı. BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen direnişteki işçileri ziyaret etti.



8 Ağustos 2023 Salı
Gaziantep

Gaziantep Başpınar 2. OSB'de bulunan Koza Halı'da işçiler, patronun aylıklara yüzde 34 artış yapması üzerine yüzde 54 zam talebiyle iş bıraktı. Gece vardiyasının içeriye girmemesiyle başlayan eylem, gündüz ve 4-12 vardiyasının da fabrika önüne gelmesiyle devam etti.

Sabah fabrikanın patronu işçileri görüşmeye çağırdı. Fabrika içerisinde patronla görüşen işçiler, patronun masaya vurması ve küfür etmesine tepki göstererek görüşmeyi yarıda bırakıp yeniden dışarı çıktı.

Koza Halı'da işçiler, ücretlerin piyasanın altında olduğunu, halfelerin 13.690, telcilerin 11.290 lira aylık aldığını söylüyor. Yaklaşık 200 işçinin çalıştığı dokuma bölümünde işçilerin tamamı dışarıda ve bölümde üretim durmuş durumda. İşçiler, talepleri karşılanana kadar eyleme devam edeceklerini söylüyor.

BİRTEK-SEN: BİZE KALICI BİRLİK LAZIM

Direnişteki işçileri ziyaret eden BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen işçilere seslendi. Türkmen, asgari ücrete yapılan zammın iki ay içinde eridiğini belirterek “Yediğimiz içtiğimiz, tükettiğimiz her şeye en az iki kat zam gelmedi mi? Yüzde 34‘lük zam ne demek, açlıktan ölün, geberin demek. O yüzden bunu kabul etmemek gerek“ dedi.

Gerçek enflasyonun yüzde 122 olduğunu vurgulayan Türkmen, işçilerin ek iş yapmak ya da mesaiye kalmak zorunda olduğunu söyledi. İşçilerin alınteriyle patronların zenginleştiğini ancak alınan ücretin yetmediğini belirten Türkmen, “Sanki bu dünyaya patronlar için çalışmaya gelmişiz. Eğer burada çalışıp üretiyorsak, bizim ürettiğimiz sayesinde her sene servetlerini üçe, beşe katlıyorsa, her sene büyüme ve ihracat rekorları kırıyorsa, o zaman işçiye saygılı olacak. Çünkü bu işçinin alınteri sayesinde büyüyor. Ama onlara bunu öğretmenin tek yolu var o da bu birlik” ifadelerini kullandı.

ASKO TEKSTİL İŞÇİLERİ DE İŞ BIRAKMIŞTI

Sanko'ya bağlı Asko Tekstil işçileri de dün sabah iş bıraktı. Teksif sendikasının yetkili olduğu fabrikada, sözleşmede yer alan zam oranı asgari ücret zammının altında kalınca işçiler isyan etti. Görüşmeden sonra işçiler iş başı yaptı. Fabrika yönetimi cumaya kadar süre istedi.

Kaynak: Evrensel






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi