pol_g4n07.jpg

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, halk ekmeğe yüzde 83 oranında zam yaptı. Gazetemiz bu gelişmeyi haberleştirerek, ‘Türkiye’nin en pahalı halk ekmeği Gaziantep’te satılıyor’ dedi. Haberimizin ardından belediye ekmeğin fiyatını 50 kuruş aşağı çekti ve ekmek artık 5 TL’den satılıyor.



18 Ağustos 2023 Cuma
Gaziantep

14 Mayıs seçimlerinin ardından hemen hemen her şeye zam gelmiş, bu zamlardan Gaziantep’te halka sunulan ekmekte nasibini almıştı. Gaziantep’te somun ve pide ekmeğe yapılan zamların ardından büyükşehir belediyesi de harekete geçmiş, ‘Haydi’ ekmek büfelerinde 3 TL’den satılan ekmeğe yüzde 83 oranında zam yaparak, fiyatını 5,5 TL’ye çıkartmıştı.

GAZETEMİZ KAMUOYUNA DUYURMUŞTU

Belediyenin gariban vatandaşın alıp karnını doyurmaya çalıştığı ekmeğe yaptığı 2,5 TL’lik zammı yerel medyada sadece gazetemiz haberleştirip kamuoyuna duyurmuş, ardından ise yaptığımız araştırmada Türkiye’de gramajı en düşük ve en pahalı halk ekmeğin Gaziantep’te satıldığına dikkat çekmiştik. Haberimizin ardından CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç’te halk ekmeğe yapılan büyük zammın ardından halkın ekmeğe dahi ulaşamaz hale geldiğini belirtmiş, halk ekmek fiyatının aşağıya çekilmesini istemişti.

FİYAT, 50 KURUŞ AŞAĞI ÇEKİLDİ

Halkın ekonomik olarak zor durumda olduğu şu süreçte, ekmek gibi temel gıda maddesine bir anda yapılan yüzde 83’lük zam sonrası gelen tepkiler ve eleştirilerin ardından büyükşehir belediyesi geri adım attı. Belediye, 5,5 TL’den satılan ekmeğin fiyatını 50 kuruş aşağıya çekti ve ekmek 5 TL’den satılmaya başlandı.

5 TL’YE SATIYORSANIZ GRAMAJINI YÜKSELTİN

Gazete olarak, ekmeğin fiyatının 50 kuruş aşağı çekilmesini nispeten olumlu gelişme olarak buluyoruz. Ancak, 5 TL yine yüksek. İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde 250 gram, İzmir’de ise 210 gram halk ekmek 5 TL’den satılıyor. Daha önce ‘Haydi’ ekmek büfesinden alıp tarttırdığımız ekmek 186 gram gelmişti. Buradan belediyeye çağrı yaparak, şayet ekmeğin fiyatını 5 TL’de tutacaksanız, o zaman gramajını yükseltin ve halkımız ekmeği doya doya yesin diyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi