df_lwVM5.jpg

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, Ankara’da düzenlenen Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde, GAÜN öğrencilerin projelerinin yer aldıkları stantları ziyaret etti.



31 Ağustos 2023 Perşembe
Gaziantep

TEKNOFEST Ankara’da F07 numaralı stantta bulunan GAÜN öğrencilerini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş ile birlikte ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, GAÜN öğrencilerinin  TEKNOFEST yarışmaları kapsamında önemli başarılara imza attıklarını dile getirerek, öğrencileri tebrik etti.  Prof. Dr. Özaydın, “Öğrencilerimiz daha önceki yapılan TEKNOFEST’te olduğu gibi bu yıl yapılan yarışmalarda da önemli başarılara imza attı. Öğrencilerimizin aldıkları ödülleri görünce bizlerde yaptığımız yatırımların ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. TEKNOFEST’e katılmak isteyen her öğrencimizi destekliyor ve katılımını sağlamak içinde çaba sarf ediyoruz. Öğrencilerimiz TEKNOFEST kapsamında yürütülen kapsayıcı etkinlikler ve aktivitelerle hem yeteneklerini sergileme fırsatı buluyor hem de sektör temsilcilerine deneyimlerini aktarma fırsatı buluyor. Bu durumu öğrencilerin motivasyonu açısından çok önemli buluyorum” ifadelerini kullandı.

GAÜN Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “TEKNOFEST 2023’ün ikincisinin Ankara’nın Etimesgut Havaalanında açılmasıyla mahşeri bir kalabalık alanı doldurdu. Bu kalabalık TEKNOFEST’in insanımızın ufkunda çok önemli bir yer açtığını gösteriyor. Bir mühendisin açtığı çığır, insanımızın algısını değiştirdi. Yapamayız, başaramayız algısını tersyüz ederek, özgüven kazandırdı, başarırız, her türlü cihazın en iyisini yaparız, en iyi teknolojileri biz geliştiririz algısını oluşturdu. Bu algıyı, ülkemizin geleceğini tasavvur edecek gençlerimiz için oldukça değerli buluyorum. Çünkü bu algı, kolay değişecek bir algı değildir. İnsanımıza 50 yıldır baskılanarak oluşturulan bir algıdır. Bu inançla öğrencilerimize her türlü desteğimizi esirgemiyor, arkalarında duruyoruz. Onlar da depreme rağmen azimle çalışarak şu ana kadar 1 birincilik olmak üzere, 9 ödül ile bu yarışmaları taçlandırdılar ve Üniversitemizi en iyi bir şekilde temsil ettiler. Bu vesile ile proje üreten, özveri ile çalışan, ödül alan tüm öğrencilerimize, danışman ve koordinatör hocalarımıza gönülden teşekkür ediyorum.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi