df_iOEu8.jpg

Gaziantep OSB’de faaliyet gösteren Selçuk İplik ve Karafiber Tekstil’de acil durumlarda çıkış yapılabilmesi için kullanılan kapının kaynak yapılarak giriş çıkışlara kapatıldığı iddia edildi.



3 Ekim 2023 Salı
Gaziantep

İhracatı ile övündüğümüz Gaziantep’te çağ dışı uygulamalar devam ediyor. Organize bölgesinde faaliyet gösteren Selçuk İplik ve Karafiber Tekstil’de acil durumlarda çıkış yapılabilmesi için kullanılan kapının kaynak yapılarak giriş çıkışlara kapatıldığı iddia edildi.

KARACA’DAN TEPKİ

Söz konusu fabrikalardaki bu gelişmeye EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca tepki gösterdi. Konu ile ilgili sosyal medyadan bir paylaşım yapan Karaca,’’ Fabrikada acil çıkış kapısını kaynak yaparak kullanılmaz hale getirmek, işçileri göz göre göre tehlikeye atmaktır. Acil bir durumda işçiler ne yapacak?

İşçi sağlığı, iş güvenliği önlemleri konusunda etkili bir denetim yapılmadığı işte buradan da belli. Patronların ‘Ben yaptım oldu’ uygulamaları, ‘Nasılsa denetim yok, olsa da patrona bir yaptırımı yok’ mantığı işçilerin canını tehlikeye atıyor. Bu fabrikada doğru düzgün bir denetim yapacak mısınız @csgbakanligi @isikhanvedat? Adı denetim olan ama özü dostlar alışverişte görsün denetimi değil, gerçek bir denetim yapmayı düşünüyor musunuz? ‘’ dedi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi