df_E8CDO.JPG

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, işgalci siyonistlerin Filistin'deki katliamlarına tepki göstermek ve işgalcilere karşı başlatılan mücadeleye destek amaçlı başlattığı "Filistin İçin Direniş Nöbeti" ile Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına sahip çıkıyor.



27 Ekim 2023 Cuma
Gaziantep

İşgalci siyonist rejimin Filistin'deki insanlık dışı olan ve soykırıma varan saldırılarını protesto etmek ve işgal rejimine karşı başlatılan mücadeleye de destek amaçlı başlatılan "Filistin İçin Direniş Nöbeti"nde, Kudüs'ün özgürleşmesi yolunda sadece Filistinlilere değil; Müslüman idarecilere ve ümmete büyük görevler düştüğüne dikkat çekildi.

Gaziantep Kudüs Platformu başta olmak üzere kentteki STK'ların düzenlediği basın açıklamalarına ve gösterilere destek vermenin yanı sıra tüm teşkilatlarının yoğun katılımıyla Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına sahip çıkan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, meydanlardan ayırılmıyor.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliamlarına sert tepki gösteren HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı, yaptığı etkinliklerle Mescid-i Aksa ve Kudüs davası için mücadele veren Filistinli Müslümanlara yönelik desteğini sürdürüyor.

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı'nın çağrısıyla geçtiğimiz hafta başlayan ve yoğun ilgi gören direniş nöbetine katılan vatandaşlar, Kudüs ve Mescid-i Aksa davası için mücadele veren Filistinlilerin, işgalci siyonistlerin zulümlerine karşı "Aksa Tufanı" adıyla başlatılan operasyonlara destek verdiler.

İşgalci siyonistlerin Gazze’deki katliamlarına da sert tepki gösteren vatandaşlar, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasına sahip çıkılması çağrısı yaptılar.

Sabah saat 10.00'da başlayan ve akşam saat 22.00'a kadar devam eden direniş nöbetinde "Filistin'den Kareler Fotoğraf Sergisi" de yer alıyor.

15 Temmuz Meydanı yanındaki Çınarlı Meydanı'nda direniş nöbetinin dördüncü gününde düzenlenen program Hafız Ahmet Durmaz’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlahi sanatçıları Mustafa Yeğin ve Ömer Elmaoğlu’un Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Programda bir konuşma HÜDA PAR Şehitkamil İlçe Başkanı Ekrem Kaplan, “Kudüs davası, yalnızca Filistin’deki Müslümanların davası değildir. Kudüs davası hepimizin ortak davası, hepimizin ortak meselesidir.” dedi.

“KUDÜS’Ü VE MESCİD-İ AKSA'YI KURTARMAK GİBİ HEDEFLERİMİZ OLMALIDIR”

Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğünün Müslümanların birlik ve beraberliğinden geçtiğine dikkat çeken Kaplan, “Bugün eğer siyonist çeteyi yenmek istiyorsak, yeryüzünden kaldırmak istiyorsak bize de birçok şey düşüyor. Camiler mahzun kalmamalıdır, tekrar dolmalıdır. Çocuklarımızı İslam bilinç üzerine yetiştirmeliyiz. Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa'yı kurtarmak gibi hedeflerimiz olmalıdır. İslam’ı iyi yaşamalıyız. İyi bir Müslüman olmalıyız. İhtilaflardan uzak durmalıyız. Müslümanlar arasında vahdeti sağlamak için ne gerekiyorsa  onun için çalışmalıyız. Bizde ümmet şuuru ve bilinci olmalıdır. Üstat Hasan El Benna, ‘Siz evlerinizde İslam devleti kurun ki, Allah sokaklarınızı İslamlaştırsın’ diyor. Eğer Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa'yı kurtarmak istiyorsak önce bizler evimizde, kalbimizde, hayatımızda, düşüncelerimizde ve eylemlerimizde İslam’ı hakim kılmalıyız.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Gaziantep İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Üstündağ ise işgalci siyonistlerin Filistin’de her gün Müslümanları gözü önünde zulüm ve katliamlarına devam ettiğini söyledi.

“KINAMADAN ÖTEYE GEÇEMİYORUZ”

İslam ülkelerindeki yöneticilerin ve liderlerin, Batılı ülkelerin işgalci siyonist rejime verdiği desteği Filistin’e veremediğine dikkat çeken Üstündağ, “Küfür tek millet olmuş, bu zulme, soykırıma ve işgale karşı okyanusun diğer tarafından gelip, işgalci siyonist rejim ile birlikte olduklarını ve her türlü desteği vereceklerini net bir şekilde ifade ediyorlar. Ama bizler ve diğer İslam ülkelerinin içinde bulunduğu bazı Müslüman ülkeler tarafını net bir şekilde belirleme de çekiniyorlar. 75 yıldır, ‘yıkılasın israil enkazını göreyim, sana devlet diyenin yüzüne tüküreyim’ demekten daha ileriye gitmedik, gidemedik. Kınamadan öteye geçemiyoruz.” diye konuştu.

“KUDÜS; İLK KIBLEMİZDİR”

Kudüs’ün mukaddes bir şehir olduğunu ifade eden Üstündağ, “Kudüs; üzerinde binlerce şehidin kanının olduğu bir şehirdir. Kudüs; izzettir, şereftir, namustur. Kudüs; kutsal bir beldedir. Kudüs; ilk kıblemizdir. Kudüs; merhametin, birliğin ve güzelliğin şehridir. Bugün merhametin ve güzelliğin olduğu bu şehri gözlerimizin önünde bombalıyorlar.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR önceki dönem Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat da Filistin’deki Müslümanların Kudüs ve Mescid-i Aksa davası için yıllardır üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını, ancak Filistin dışındaki ülkelerde yaşayanların, özellikle Müslüman ülkelerindeki yöneticilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa davası için üzerlerine düşeni yapamadığını vurguladı.

Program yapılan duanın ardından sona erdi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi