cv_K6Dxd.jpg

Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca TBMM genel kurulunda konuşma yapan AKP Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan’a tepki gösterdi.



12 Kasım 2023 Pazar
Gaziantep

AKP Milletvekili ve fabrika sahibi İrfan Çelikaslan’ın, Gaziantep’in ihracat rekoru kırması üzerine yaptığı konuşmada, EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Çelikaslan fabrikasında COVİD-19 nedeniyle yaşamını kaybeden işçileri hatırlatarak tepki gösterdi. Karaca, genel kurul kameralarına yansıyan konuşmasında Çelikaslan’a “Sizin fabrikanızda iki işçi öldü, o ihracat rekorları işçilerin canıyla kırıldı. Daha geçen hafta bu mecliste elleri o fabrikalarda kopan işçiler vardı. Utanın demiyorum, utanmıyorsunuz. İşçilerin canıyla oynayan patronlar bu sıralarda vekillik yapamaz, biz buradayız, katil patronlar o koltuklarda rahat rahat konuşamayacak.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Çelikaslan Tekstil fabrikasında 2020 yılı 6 Haziran’da Kadir Uçar ve 2020 9 Haziran’da ise Recep Sağlam koronavirüse yakalandıkları halde çalıştırılmaları nedeniyle ölmüş, ölümler iş kazası statüsünde sayılmamıştı. 2 işçinin ölümüyle ilgili dava açılmış, Çelikaslan Tekstil’in patronu İrfan Çelikaslan sorumlu olarak gösterilmişti.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi