mk_Uf1m2.jpg

Daha önce planı iptal edilen 'Zırhlı Tugay Arazisi’ için mahkeme bir kez daha yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 3. defa aynı yer için plan yapıp meclisten geçirerek, mahkeme kararlarını hiçe saydı. Kamuoyunun büyük bölümünün yeşil alana dönüştürülmesini istediği arazinin imara açılması için çalışmalar devam ederken, CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, ‘‘Belediye yasa, yönetmelik ve mahkeme kararlarını hiçe sayıyor, uygulamıyor’’ dedi.



14 Kasım 2023 Salı
Gaziantep

Gaziantep kamuoyunun büyük bölümünün imara açılmasına karşı çıktığı ve çok sayıda davanın açıldığı 'Zırhlı Tugay Arazisi’ için mahkemeden ikinci defa yürütmeyi durdurma kararı çıktığı öğrenildi. Daha önce büyükşehir belediyesi, söz konusu alanın imara açılması için plan yaptı ve plan meclisten geçti. Ancak, daha sonra o planın iptali için odalar ve siyasi partiler mahkemeye gitti. Açılan davaların ardından, İdare Mahkemesi, o alanı imara açan plan değişikliğini iptal etti.

İKİNCİ DEFA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

İdare Mahkemesi’nin kararının ardından belediye boş durmadı ve ikinci defa plan yaparak, meclisten geçirdi. Söz konusu arazide çalışmalar devam etti. Belediyenin yaptığı yeni plan değişikliğine TMMOB, önceki dönem CHP İl Başkanı Neşet Uçar, Meclis Üyeleri Hasan Nesanir ve Uğur Kalkan dava açtı ve belediyenin yaptığı planın yürütmesini durdurulmasını istediler. Açılan davaların ardından 3. İdare Mahkemesi, belediye meclisinden geçen kararın yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

ÖZTÜRKMEN: TUGAY ARAZİSİ 3. KEZ MECLİSE GELDİ

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, belediyenin yasa, yönetmelik ve mahkeme kararlarını hiçe saydıklarını ve uygulamadıklarını dile getirdi.

Açılan davalarda belediye aleyhinde yürütmenin durdurulması kararının verildiğini kaydeden Öztürkmen, “Şimdi baktığımıza rantın çok yüksek olduğunu bildiğimiz Tugay Arazi, küçük değişiklikler ile bir kez daha meclisten geçirildi. Konuyu yine mahkemeye taşıyacağız ve sonuna kadar Gaziantep’in akciğerleri olan bu yerde ranta izin vermeyeceğiz. Gaziantep sadece imar plan tadilatları değil, her konuda dökülüyor” dedi.

UÇAR: GİDERAYAK NEMALANMAYA KALKMAYIN

Mahkemenin bir kez daha yürütmeyi durdurma kararı verdiği davaya yönelik sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan CHP önceki dönem Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar ise, yetkilileri bir kez daha uyararak şunları söyledi: ‘‘İl Başkanı olarak görev yaptığım dönemde 5. Zırhlı Tugay arazisinin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılaşmaya açılmasına ilişkin imar planının iptali istemiyle açmış olduğumuz davada, İdare Mahkemesi 2. Kez yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Yerel Seçimlere üç aydan az bir süre kaldı. Giderayak tugay arazisinden sakın ha nemalanmaya kalkmayın. İklim değişiyor, sanayi şehri olmanın avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Türkiye ve Gaziantep’in çok ciddi iklim değişikliği sorunu var. İklim değişikliği, su kaynaklarının tükenmesi Gaziantep’in önümüzdeki 20 yıldaki en büyük sorunu. Bunlara karşı çocuklarımızın geleceği için adımlar atılmalı; eylem planları hazırlanmalı ve uygulanmalı. İktidarınızdaki 20 yılda halkımızı temiz havaya muhtaç hale getirdiniz. Gaziantep’i yönetenler iklim değişikliğini maalesef deprem gibi hafife alıyor, doğa duyarlılığı yüksek çevrelerin abartması olarak görüyor. Bu yaklaşımın bedelini tüm Gaziantep’e, asırlar öncesine dayanan tarihimize ödetmeye kimsenin hakkı yok.’’



df_ISG45.JPG 1 / 7

cv_wDTiG.JPG 2 / 7

df_RQSHK.JPG 3 / 7

df_l92x6.JPG 4 / 7

df_39P18.JPG 5 / 7

xc_D1WcQ.jpg 6 / 7

xc_2Zmbo.jpg 7 / 7




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi