vb_Rio5k.jpg

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Gölge Bakanı Gamze Taşcıer'den aşgari ücret açıklaması...



23 Kasım 2023 Perşembe
Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Gölge Bakanı Gamze Taşcıer, Bakan Vedat Işıkhan’ın "Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz.” ifadesi hakkında yazılı bir açıklama yayınladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşcıer’in açıklaması şöyle:  

 “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı artık klasikleşen cümleleri yeniden tekrarladı ve çalışanları enflasyonu ezdirmeyeceklerini ifade etti. İnsanların aklıyla ancak bu kadar alay edilebilir! Emekçinin ezilmekten kemikleri kırıldı, iktidar temsilcileri daha hala hayatın gerçeklerine gözlerini kapıyor. Asgari ücret zammında geçen Temmuz ekstraydı diyerek emekçilerden teşekkür mü bekliyorlar? Bu ülkede emeği karşılığı ücret alan milyonlarca insan, hiç bir gelecek hayali kuramadan, ‘yarını bulsak bari’ diyerek ömürlerinden gün eksiltir halde hayatta kalmaya çalışıyor. Bakan Bey çıkmış, bir lütufta bulunmuşlar gibi, geçen zam ekstraydı diyor. Sayın Bakan’ın ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşünmesi gereken konu, bu ülkede asgari ücret tutarının neden dünyanın hiç bir yerinde olmadığı kadar merakla beklendiğidir. Çünkü Türkiye’de ücretli çalışanların en az yüzde 40’ı asgari ücret ya da aşırı yakınsayan ücret alıyor. Özel sektör çalışanlarının yüzde 91’i asgari ücretin iki katından az ücret alıyor. Böylesine bir ortamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın, sanki ekonomik krizin ve enflasyonun sorumlusu emekçilerdi de, bu dert ortadan kalkıyormuş minvalindeki konuşmasını kabul etmiyoruz.Asgari ücretlinin ara zam alma ihtiyacına sebep olan zaten sizlersiniz. Erdoğan ve ekibi, ‘faiz sebep enflasyon sonuç’ diyordu, sonra çark ettiler. Şimdi de emekçilerin ücreti sebep, enflasyon sonuç demeye getiriyorlar. Açlık sınırı altındaki asgari ücreti, bir kaç ay sonra yeniden açlık sınırı altında kalacak seviyeye artıracaklar, ama hala Cumhurbaşkanına övgü çıkarma peşindeler. Ben Sayın Bakana hatırlatmak istiyorum; asgari ücretin yılda tek sefer verilmesi mecburiyet değil, sizlerin tercihidir. AKP’nin tercihi açlık, sefalet ve yoksulluğun sürmesidir.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi