xc_rwRC2.jpg

Birgün Gazetesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 27 kalem bitki için 8,7 milyon TL ödediğini yazdı.



28 Kasım 2023 Salı
Gaziantep

Bu yıl yaklaşık 7-8 milyar TL borçlanmaya giden ve Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden birisi olduğu belirtilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 27 kalem bitki için 8,7 milyon TL ödediği belirtildi.

Ulusal yayın yayın yapan Birgün Gazetesi’nde Mustafa Bildircin imzasıyla yayınlanan haber şu şekilde:

Kamu kaynaklarını ölçüsüz şekilde kullandığı gerekçesiyle eleştirilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şimdi de milyonlarca liralık bitki aldı. Fatma Şahin başkanlığındaki idare, 27 kalem bitki alımı için 8,7 milyon TL ödedi.

Antep’te, kentin muhtelif yerlerine dikilmesi planlanan bitkiler için milyonlarca liralık harcama yapıldı. Türkiye’nin, gelir adaletsizliğinin en görünür olduğu kentlerinden olan Antep’te milyonlarca liralık kamu kaynağının bitki alımı için harcanması tepki çekti. Harcamayı BirGün’e değerlendiren Gaziantep Şahinbey Belediyesi Belediye Meclisi’nin eski üyesi CHP’li Kalkan, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, daha önce de defalarca uyarmamıza rağmen mevsimlik çiçek ve çiçek soğanı ihalelerinden vazgeçmiyor” dedi.

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Mevsimlik Çiçek ve Çiçek Soğanı Alım İşi” ihalesi için 7 Eylül’de Kamu İhale Kurulu’ndan onay alındığını bildirdi. İhale ise 3 Ekim’de düzenlendi.

8,7 MİLYON TL’YE İMZA

İhale kapsamında yaklaşık 11 milyon 828 bin 131 TL’lik maliyet hesabı çıkarıldı. İhaleye verilen en yüksek teklifin 11 milyon 722 bin TL, en düşük teklifin ise 8 milyon 732 bin TL olduğu belirtildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan ihale komisyonunun, teklifler üzerinde yaptığı incelemenin ardından nihai karar, 16 Kasım’da verildi. İhaledeki en düşük teklifin sahibi Sekiz Peyzaj Yatırım Anonim Şirketi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında 8,7 milyon TL’lik sözleşme imzalandı.

HANGİ DERDE ÇARE OLACAK?

Kamu harcamalarında kısıtlama öngören Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ni anımsatan CHP’li Uğur Kalkan, “Buna karşın israf hız kesmiyor” diye konuştu. Antep’in çok sayıda sorunu bulunduğunun altını çizen Kalkan, şunları söyledi: “Paranız bu kadar çoksa vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükselmesi noktasında harcama yapın. Sizin ihale ettiğiniz çiçekler ve çiçek soğanları, açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayan milyonlarca vatandaşımızın hangi derdine çare olacak? Bu israfları, Anteplilerin vicdanlarına havale ediyorum.”






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi