df_0Oxs6.jpg

Geçtiğimiz Cuma günü yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis oturumunda gündem hayat pahalılığıydı. Muhalefet, kentte en düşük kira fiyatlarının 15-20 bin, en ucuz özel okul fiyatlarının ise 150-200 bin TL’ye dayandığını belirterek, iktidar ve belediyeleri eleştirdi.



16 Ocak 2024 Salı
Gaziantep

Gaziantep’teki hayat pahalılığı ve ekonomideki tablo, gündem olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis oturumunda, kentin ekonomik durumu, hayat pahalılığı ve hava kirliliği konuşuldu.

EN DÜŞÜK KİRA FİYATI 15-20 BİN TL’YE DAYANDI

Bazı muhalefet meclis üyeleri, Gaziantep ve Türkiye’yi 21 yıldır Ak Parti iktidarının yönettiğini, bugün hayat pahalılığının kentimizde zirve yaptığını belirtti. Asgari ücretin 17 bin TL olarak açıklandığı ülkemizde, Gaziantep’te en düşük kira fiyatının 15-20 bin TL’ye dayandığı, kentte başta öğrenciler olmak üzere memur gelmediğini, bunun sorumlusunun ise belediyeler olduğu kaydedildi.

ÖZEL OKUL FİYATLARI

Muhalefetin eleştirisi sadece ev kiraları ile sınırlı kalmadı. Kentte özel okullara yer açmak için onlarca plan tadilatı yapıldığı, ancak buna rağmen özel okul fiyatlarının en düşüğünün 150-200 bin TL olduğu kaydedildi.

HAVAMIZ KİRLİ

Yine muhalefet, Gaziantep’in havasının kirli olduğunu ve yapılan araştırmalarda, kentin kirlilik sıralamasında Türkiye’de ilk sıralarında geldiği belirtildi. Muhalefetin bu eleştirilerine cevap veren belediye başkanvekili Halil Uğur, yapılan ölçümlerde Gaziantep’te hava kalitesinin yüzde 86 oranında temiz olduğunu kaydetti.

İCRA TAKİBİ SAYISI EN FAZLA OLAN 3. ŞEHİRİZ

Son olarak, kentin ekonomisinin genel durumuna dikkat çeken muhalefet, icra takibi sayısı bakımından Gaziantep’in Türkiye’de ilk 3 şehir içerisinde yer aldığını, bu durumun önemli sebeplerinden birisinin de kentin pahalı şehir olmasından kaynaklandığı vurgulandı.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi