pl_EdlsI.jpg

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Arif Özaydın, gündem olmaya devam ediyor.



16 Ocak 2024 Salı
Gaziantep

Göreve geldiği günden bugüne Gaziantep Üniversitesi’ni her alanda adeta yıkıma uğratan rektör Arif Özaydın, gündem olmaya devam ediyor. Yaptığı önemli paylaşımlarla şu anda üniversitede tek konuşan isim olarak dikkat çeken eski rektör Ali Gür, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, yine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ÖZAYDIN’A YAPTIM DEDİĞİ '5' HASTANEYİ SORDU

Her platformda 5 hastane yaptım diyerek övünen Özaydın’a 'Yaptığınız hastaneler nerede?' diye soran Gür, şu ifadelere yer verdi:

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programında kısa bir selamlama için nezaketen verilen mikrofonu nezaket sınırlarını aşarak propaganda yapmak için kullanmanız ve basın mensuplarının tepkisini çekmeniz bir yana bari gerçek dışı beyanlarınızı tekrarlamasaydınız.
* Göreve geldiğinizde yapılan ihaleyi iptal etme yolları aradığınız, ancak cesaret edemediğiniz ve üç yıldır kötü bir proje ve kamu zararı oluşturulmuş propagandası yaptığınız “Radyofarmasötik İlaç Üretim Tesisi”nde ilaç ürettiğinizi ve rakibinizin de Eczacıbaşı olduğunu anlatmışsınız. Sahi 1.5 yıldır inşaatı bitmesine rağmen henüz işletim ihalesi bile yapamadığınız tesiste nasıl ilaç ürettiniz? Kayıt dışı üretim mi yapıyorsunuz? Kötü bir projeyse kazanım açısından Eczacıbaşı nasıl rakibiniz oluyor?
* 50 Milyon kilovat saat elektrik üretiyoruz demişsiniz. EPDK’dan onay alamadığınız ve ciddi tesis verimlilik sorunları olan GES’ten nasıl elektrik üretiyorsunuz? Bu arada bir özel Bankadan bunun için aldığınız çok yüksek kredi ve gösterilen teminatlar umarım can sıkıcı olmaz.
* Yine 5 hastane yaptım demişsiniz. Bu 5 hastane nerede? Çocuk Hastanesi neden %25-30 kapasiteyle çalışıyor? Yoksa Gaziantep’te pek durmayan yardımcınız tam kapasiteyle çalışmasına izin mi vermiyor? Burası Kamuya mı ait yoksa birilerinin özel tasarrufunda mı?
* Derginin yardımcınız ve ekürileri tarafından çıkar amaçlı kullanılması konusunu kapatmaya çalıştığınızın farkındayız ama nafile. Bununla ilgili hakkımda yargıya gidecektiniz. 4 ay oldu neden hala gitmediniz? Yoksa suçun yargı eliyle tescillenmesinden mi korkuyorsunuz?
* Usulsüz ve hukuksuz soruşturmalarınızdan ve tazminat davalarından dosyalar artık koridorlara taşmış ve Hukuk Müşavirliğiniz çaresizce günü kotarmaya çalışıyor.
* Çok çaresiz kalmışsınız ki üniversiteden ayrılacağım dedikodusunu yaymaya başlamışsınız. Unutmayın biz hancıyız ve onurumuzla yerimizdeyiz. Yolcu olanlar düşünsün.
* Dünyanın en lüks böbrek hastanesini yaptığınızı ve bunu yaparken de bütçeden para almadığınızı özellikle vurgulamışsınız. 3 yıldır bir türlü faaliyete geçirilemeyen ve dipsiz kuyu gibi para yutan bu merkezde şimdiye kadar bir tek nakil ameliyatı yapıldı mı? Yoksa bir yerlere para aktarmak üzere kendi tabirinizle kayıt dışı yaptırdığınız bu merkezde ameliyat yapılamayınca boş kalmasın diye nakil sonrası hastalara otelcilik hizmeti mi veriliyor?
* Zamanımızda bütçelendirilen Travma ve Yanık Hastanesinin sizin zamanınızda 2 yıl gecikmeli yapılan ihalesi ile ilgili usulsüzlükler bir yana Üniversite tarihinde ilk defa mali polisin ihale salonuna gelmesinin yaklaşık maliyet rakamını ihaleyi vermek istediğiniz müteahhide söylemenizle bir ilişkisi yoksa deşifre olunca neden hemen ihaleyi iptal ettiniz?
* 2 yıl önce açtık diye demeç verdiğiniz Onkoloji Hastanesini şimdi meçhul bir zamanda açacağız diyorsunuz. Hangisi doğru?
* Yeni merkezlerin açılması bir yana yıllardır bölgeye hizmet veren Erişkin ve Çocuk Kemik İliği Nakil merkezlerinin her ikisinin de neden kapandığını kamuoyu merak ediyor.
* 2 yıl önceki Tıp Fakültesi Akademik Kurulunda Hastaneyi 250 bin TL’ye boyattığınızı söylemiştiniz. Şimdi 750 bin TL’ye boyattığınızı söylüyorsunuz. Aslında yaklaşık 1 milyon 250 bin TL olduğunu ve geri kalan paranın tamamen vakıftan ödendiğini ne zaman itiraf etmeyi düşünüyorsunuz? Kendi tabirinizle bu tarz kayıt dışı işlerinizin usulsüz ödemelerine imza atmadıkları için Hastane baş müdür ve bir müdürü hastaneden uzaklaştırdığınız ve idare mahkemesinin yürütmeyi durdurması ile görevine geri gelince şimdi de usulsüz bir soruşturma ile açığa alarak hukuksuzluğu devam ettirdiğiniz kampüste konuşuluyor.
* İzinde olduğu halde gelip usulsüz ödeme evraklarına imza atan müdürün kızına kişiye özel ilanla öğretim görevlisi kadrosu vererek ödüllendirmeniz neden “ben işimi bilirim” dediğinizi açıklar niteliktedir.
* Size tavsiyemiz kendinize mal ettiğiniz ve bilinçsizce tükettiğiniz mirasa daha iyisini yapana kadar saygı duyma erdemini göstermenizdir.
* Dürüstlük…Dürüstlük…






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi