m_llC67.jpg

Sosyal medyada sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfının dağıttığı kömürlerin kalitesiz olduğu ve yanmadığı için çöpe atıldığı iddia edildi. Konu hakkında görüştüğümüz bir kömürcü esnafı,’’İddialar doğrudur. Bazı vatandaşlar gelip bizden 1-2 torba kömür alıyorlar. Onlara, bu kömürü ne yapacaksınız? diye soruyoruz, onlar da devletin dağıttığı kömürün içine katacaklarını söylüyorlar’’ dedi.



27 Ocak 2024 Cumartesi
Gaziantep

Özellikle kış aylarında, Gaziantep’te binlerce yoksul vatandaşa, sobada yakmaları için sosyal yardımlaşma vakfı tarafından kömür dağıtılıyor. Dün sosyal medyaya, bu kömürlerin kalitesiz olduğu ve yakılmadan çuvalı ile çöpe atıldığı videoları düştü. Bu paylaşımların ardından biz de konuyu araştırdık ve sektör esnafından bilgi aldık.

‘’VATANDAŞ, BİZDEN GELİP KÖMÜR ALIYOR’’

Sosyal medyadaki paylaşımların ardından konuyu araştırdık ve kömürcü esnafından bilgi almaya çalıştık. Görüştüğümüz bir esnaf, ’’Vatandaşın iddiaları doğrudur. Aynı şikâyetleri, bizler de duyuyoruz. Sosyal yardımlaşmadan kömür alan bazı vatandaşlar, gelip bizden 1-2 torba kömür alıyor. Bu vatandaşlara, ’’Bu kömürleri ne yapacaksınız?’’ diye soruyoruz. Aldığımız cevap ise, ’’Devletin dağıttığı kömürler kalitesiz ve toz gibi oluyor. Yanmıyor. Biz de bu kömür ile o kömürü karıştırıyor ve o şekilde yakmaya çalışıyoruz.’’ diyorlar.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi