cc_XOWfX.jpg

Yeni asgari ücret zammının uygulanmaya başlamasının ardından Gaziantep OSB’de iş bırakma eylemleri sürüyor. Son olarak dün gece ABY Plastik işçileri iş bıraktı ve gece vardiyası işbaşı yapmadı.



10 Şubat 2024 Cumartesi
Gaziantep

Gaziantep’te asgari ücret zamlarını düşük bulan ve kabul etmeyen emekçiler, iş bırakma kararı alıyor. Son günlerde on binlerce çalışanın bulunduğu Gaziantep OSB’deki bazı fabrikalarda, asgari ücret zammını az bulan yüzlerce işçi iş bırakma kararı almıştı.

SON İŞ BIRAKAN ABY PLASTİK İŞÇİLERİ OLDU

Son iş bırakanlar ise ABY Plastik’te çalışan işçiler oldu. Dün maaşları hesaplarına yatırılan işçiler, verilen zammın düşük olduğu gerekçesi ile iş bıraktı. Gece vardiyasına giden işçiler, fabrikaya girmedi ve fabrika önünde toplandı.

MÜZİKLER EŞLİĞİNDE HALAYLAR ÇEKTİLER

Fabrikaya girmeyen işçiler, daha sonra davul, zurna ve araç müzikleri eşliğinde halay çektiler. Havanın soğuk olmasına ve yağışa aldırış etmeyen işçiler, ateş yakarak ısınmaya çalıştılar.

ÇEVİK KUVVET VE POLİS SEVK EDİLDİ

Eylemi haber alan polis ve çevik kuvvet ekipleri ise olay yerine intikal etti. Çok sayıda çevik kuvvet ve polis ekibi, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için, eylem yapan işçilerin bulunduğu alanda hazır bekledi.



fg_17jOn.jpg 1 / 6

df_sos9t.jpg 2 / 6

df_HN55C.jpg 3 / 6

df_r98lj.jpg 4 / 6

df_kleI8.jpg 5 / 6

sd_O57VY.jpg 6 / 6

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi