df_qg21M.jpg

Geçtiğimiz günlerde resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile yapılan Gaziantep Şehir Hastanesi’nde kanser hastalarının ilaç yokluğu ve cihaz bozukluğu nedeniyle evlerine gönderildiği söylenirken, EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, konu hakkında Sağlık Bakanı Koca’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.



17 Şubat 2024 Cumartesi
Gaziantep

Geçtiğimiz günlerde resmi açılışı yapılan Gaziantep Şehir Hastanesi’nden olumsuz haberler gelmeye devam ediyor. Hastaneden gelen son bilgilere göre, ilaç yokluğu ve cihaz bozukluğu nedeniyle, kanser hastaları evlerine gönderiliyor.

HASTALARA HİZMET VERİLMEMESİ TAM BİR SKANDALDIR

Konu hakkında bir açıklama yapan ve Sağlık Bakanı Koca’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, hastanenin cihaz ve hekim eksiğinin sürekli haberlere konu olduğunu belirterek “Yap-İşlet-Devret modeliyle uluslararası sermayeye hasta garantisi verilerek “anahtar teslim” olarak yapılan hastanede; açılmasının üzerinden birkaç ay geçmeden cihazların bozulması, dolayısıyla sağlık hizmetinin verilememesi bir skandaldır. Gaziantep Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte onkoloji başta olmak üzere birçok hastane şehir hastanesi kampüsüne taşınmıştır. Kanser, teşhiste ve tedavide zamanla yarışılan önemli bir hastalıkken Şehir Hastanesi’ni açmak uğruna diğer hastanelerin kapatılmasıyla hastalar seçeneksiz bırakılmıştır” dedi.

BİLGİ ALAMADIK

Gazete olarak, hastanede yaşanan bu sıkıntılarla ilgili hastane yöneticilerine başvurduk ve bilgi almak istedik. Ancak, bilgi alamadık.

GEREKLİ İLAÇLAR NEDEN BULUNMAMAKTADIR?

Karaca, verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

Gaziantep’te kanser teşhisi ve tedavisi uygulamaya yeterli kamu hastanesi sayısı kaçtır? Kaç tane hastanede onkoloji bölümü bulunmaktadır? Onkolog hekim sayısı kaçtır?

Yap-işlet-devret modeliyle anahtar teslim yapılması gereken Gaziantep Şehir Hastanesinde kanser teşhis ve tedavisinde kullanılan kaç tane cihaz tahsis edilmiştir? Bu cihazların kaçı çalışır durumdadır? Şehir Hastanesine kapatılan diğer hastanelerden getirtilen cihaz var mıdır?

Gaziantep’te kanser teşhisi konulan ve kanser tedavisi gören hasta sayısı kaçtır? Bu hastaların yaş, cinsiyet ve kanser türü dağılımı nedir?

Kanser hastalarının tanı ve evrelerinin belirlenmesi amacıyla çekilmesi gereken PET/CT için gerekli ilaç Gaziantep Şehir Hastanesinde neden bulunmamaktadır?






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi