lp_fS5Wx.jpg

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Bozkurt, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e sosyal medya üzerinden önemli sorular yönelterek, cevap istedi.



22 Şubat 2024 Perşembe
Gaziantep

Gaziantep yerel seçime giderken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlık süreci içerinde kentimizde yaşanan gelişmeler ve kentin neredeyse hemen her yerinin betona dönüşmesine tepkiler devam ediyor. Başkan Şahin’in 9-10 yıllık görev süresi içerisindeki bazı imar değişiklikleri ve plan tadilatlarını gündemine alan gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Bozkurt, Fatma Şahin’e sosyal medyadan hesabından yaptığı paylaşımlar ile önemli sorular yöneltti.

TEDAŞ’IN ARAZİSİ NE OLDU?

Tedaş’ın özelleştirilmesinin ardından kuruma ait adliyenin karşısında 280 dönüm arazinin olduğu belirten ve bu arazinin ne olduğunu soran Bozkurt, sosyal medyadan şu paylaşımları yaptı:

Cevap arıyorum...

* Gaziantep Adliyesi karşısında, Tedaş'ın 280 dönüm arazisinin olduğu söyleniyor. Bu arazinin ne olduğunun cevabını arıyorum, bilen yok. O halde, Fatma Şahin başkana sormak istiyorum. Sayın başkan, bu arazi ne oldu?

* Sizin başkanlığınız döneminde, bu alandan belediyeye geçen bölüm oldu mu? Oluysa, o alan ne yapıldı?

* Bugün adliye karşısında 25-30 katlı ucube inşaatlar var. O inşaatlara kim izin verdi, o araziler daha önce kimindi?

* Depremin vurduğu kentlerden biri olan Gaziantep'te, böyle yüksek katlı, betonarme yapıların yapılması doğru mu? Yarın bu inşaatlar tamamlandığında ve o binalar faaliyete geçtiğinde, o bölgedeki trafik ne olacak? O bölgede otopark sorunu yaşanmayacak mı?

* Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İstanbul'a ihanet ettik' diyerek, özeleştiri yapmıştı. Bu yapılara izin, ruhsat ve îmar izni vermekle, sizler de Gazi şehre ihânet etmiş olmuyor musunuz?

* Sadece o bölge mi? Elbette değil.Celal Doğan tesisleri arazisi, Karmen Peyzaj'ın yeri, Metro arkası…Tugay arazisi, eski TRT arazisi ve daha nice nice yerler!

* Akcanlar Petrol'ün arka bölümündeki binalara 7 kat müsadesi verilirken, Metro arkasındaki binalara 10-15 kat müsadesini kim verdi?

* 6 şubat tarihli depremlerde, Gaziantepliler olarak toplanacak, sığınacak alan bulamadık. Allah korusun, aynı depremi bir daha yaşarsak nasıl yapacağız, nerede toplanacağız?

* Depremin üzerinden bir yıl geçti. Deprem tedbirleri kapsamında belediye olarak ne yaptınız? Kent genelinde kaç toplanma alanı oluşturdunuz?

* Galiba yüz binin üzerinde bisiklet dağıttınız. Kent merkezinde bisiklet kullanan var mı? Dağıttığınız bisikletleri kullananı görüyor musunuz?

* Kent genelindeki yollar, bisiklet kullanmaya müsait mi? Kaç kilometre bisiklet alanı oluşturdunuz, bisiklet yolu yaptınız?






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi