sd_fuaeC.jpg

2017 yılında Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bulunan Düzetepe Polis Karakolu’nun yeni binası Çamlık Parkı içerisine yapıldı. Ancak, karakol yapılırken yeteri otopark alanı düşünülmedi. Hal böyle olunca, şahsi araçları ile göreve gelen karakol personeli, araçlarını karakolun önündeki kaldırıma park etmek zorunda kalıyor. Sorunun çözümü ise oldukça zor.



22 Şubat 2024 Perşembe
Gaziantep

Mehmet Tahmazoğlu önderliğindeki Şahinbey Belediyesi, uzun yıllardır Özdemir Bey Caddesi üzerinde kentsel dönüşüm çalışması yapıyor. Yol genişletme bahanesi ile yapılan kentsel dönüşüm uygulamasında, yol biraz genişletilirken, kamulaştırılan evlerin yerine ise yüksek katlı binalar yapıldı ve ihale yolu ile satıldı.

KARAKOL, PARKIN İÇERİSİNE YAPILDI

Uzun yıllar Düztepe bölgesine hizmet veren polis karakolu bulunuyordu. Yol genişletme kapsamında o karakol yıkıldı, yerine belediye tarafından Çamlık Parkı içerisine yeni bir karakol yapıldı. Ama, karakol yapılırken yeteri otopark alanı düşünülmedi.

KARAKOL PERSONELİ ARACINI KALDIRIMA PARK EDİYOR

Bina, dar bir alana inşa edildi. Öyle olunca ise otopark alanı yetmedi ve işine şahsi araçları ile giden personel, aracını karakol önünde bulunan kaldırıma koymak  zorunda kalıyor.

KAMULAŞTIRILAN ALANLARA YAPILAMAZ MIYDI?

Belediye, cadde üzerinde ve Nuri Pazarbaşı’nda yüzlerce belki binlerce evi yıktı ve yerine yenilerini dikti. Kamulaştırılan alanların bir bölümüne geniş otopark alanına sahip bir karakol yapılabilir, personel ise otopark sorunu yaşamayabilirdi. Ancak, orada ticaret ve rant hesapları olduğu için, karakol park içerisine sıkıştırıldı ve otopark sorunlarının yaşanmasına sebebiyet verildi.

VATANDAŞ YOLDA YÜRÜYOR

Karakolun olduğu cadde hem trafik açısından, hem de yaya trafiği açısından oldukça hareketli bir cadde. Karakol önündeki kaldırıma araçlar park edildiği için, yoldan gelip geçen vatandaşlar, kimi zaman yoldan yürümek zorunda kalıyor. Bu durum ise adeta kazalara davetiye çıkartıyor.



df_T7sPw.jpg 1 / 8

df_8JzuD.jpg 2 / 8

df_jzfsm.jpg 3 / 8

xc_4Sk4F.jpg 4 / 8

xc_02ULi.jpg 5 / 8

xc_1R6Zz.JPG 6 / 8

xc_MbWY5.jpg 7 / 8

sd_S2L2O.jpg 8 / 8




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi