pl_HQ46l.jpg

Arif Özsağır’ın rektör olarak atandıktan sonra adeta yıkıma uğrayan Gaziantep Üniversitesi’nden üzücü haberler gelmeye devam ediyor. Son gelen bilgilere göre, bir hocanın öğrencilerine küfür ve ağıza alınmayacak sözler söylediği belirtilirken, rektör Özsağır ve üniversite, konu hakkında sessizliğini koruyor.



4 Mart 2024 Pazartesi
Gaziantep

Dünya bilim, teknoloji, uzay, 5G, yapay zeka gibi meseleleri konuşurken, biz de ise her gün bir rezalet daha yaşanmaya devam ediyor. Arif Özasağır’ın rektörlüğe atanmasından sonra 50 yıllık köklü geçmişinin adeta yıkım yıllarını yaşayan Gaziantep Üniversitesi’nden son gelen bilgiler, bu kadarına da pes dedirtecek türden.

ÖĞRENCİLERE KÜFÜR EDİYOR, AĞIZA ALINMAYACAK SÖZLER SÖYLÜYOR

Gazetemize gelen bilgilere göre, yaklaşık bir yıl önce üniversitede işe başlayan ve Fen Edebiyat Fakültesi’nde görev yapan bir hoca, göreve başladıktan sonra derslerde bazı öğrencilere küfür ve ağıza alınmayacak sözler söyleme başladı. Öğrencilerin olayı bölüm başkanlığına şikâyet etmesinin ardından, bu kişiye ders verilmediği, hakkında soruşturma açıldığı belirtiliyor.

ÜNİVERSİTE VE REKTÖRDEN ÇIT YOK

Gazetemiz Sahibi Mehmet Bozkurt, gelen bilgileri önce sosyal medya üzerinden yayınladı. Bozkurt, konu hakkında hem rektör, hem de dekana sorular sordu. Ancak, her iki isimden de ses çıkmadı. Bunun üzerine, Bozkurt, konuyu rektör Arif Özsağır’a whatsap üzerinden yazdı ve bilgi almak istedi. Ancak, Özsağır’dan ses çıkmadı.

40 YILDA YENİ PROFESÖR OLDU

Söz konusu bu ismin, geçmişinin bir hayli sıkıntılı olduğu belirtiliyor. 1980’li yıllarda üniversitelerde asistan olarak işe başlayan bu kişinin, aradan geçen 40 yıla rağmen ‘Profesör’ olamadığı, ‘Prof’ kadrosunu ise ancak Gaziantep Üniveritesi’nde göreve başladıktan sonra aldığı belirtiliyor. Normal şartlarda donanımlı bir akademisyenin, 15 yılda profesör olduğu biliniyor.

ÇOCUKLAR KİMLERE EMANET?

Son birkaç yıl içerisinde skandallarla anılan üniversite haline gelen Gaziantep Üniversitesi’nden gelen bu bilgiler, çocukların kimlere emanet olduğu sorularını akıllara getirirken, rektör ve yönetiminden, bu konuda bizleri ve kamuoyunu bilgilendirecek açıklama yapmasını bekliyoruz.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi