df_9YBuF.jpg

Üretken Belediyeciliğin Gaziantep’teki örnek adresi Oğuzeli’nde Mehmet Sait Kılıç başkanlığındaki yerel yönetim, hayata geçirdiği çalışma ve projelerle kültür, tarih, üretim ve tarım şehri ilçenin kaderini değiştirmeye devam ediyor.



22 Mart 2024 Cuma
Gaziantep

Nar cenneti, kurutmalık diyarı Oğuzeli’nde Mehmet Sait Kılıç başkanlığındaki yerel yönetimin kent estetiğinden istihdama, altyapıdan sosyal belediyeciliğe, tarımdan inovasyona gerçekleştirdiği yatırımlar ilçenin çehresini değiştirdi.

Oğuzeli’nde 10 yıllık hizmet süresini değerlendiren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 2014’te göreve gelmeden önce Oğuzeli halkına verilen sözlerin yerine getirilerek, vizyon projelere imza atıldığını söyledi.

Oğuzeli ‘ni parmakla gösterilen bir ilçe haline getirdiklerini vurgulayan Başkan Mehmet Sait Kılıç, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey’in yerel yönetimler için ‘Üretken Belediyecilik’ parolasıyla belirlediği yol haritasını Oğuzeli’mize ilmek ilmek nakış gibi işledik.

Başta bizlere Oğuzeli’ni yönetme yetkisini veren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli Bey olmak üzere tüm Genel Başkan Yardımcılarımıza, tüm teşkilatlarımıza aziz dava arkadaşlarıma ve kıymetli Oğuzelili hemşerilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

2014 yılından itibaren Oğuzeli’ne yeni bir umut, yeni bir ümit ve yeni bir nefes olduk. Yeni ufuklar kazandırdık. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız çalışmalar ile Oğuzeli’mizi örnek alınan, parmakla gösterilen ve her alanda bahsedilen bir ilçe haline getirme gayreti içerisinde olduk.

“Her Şey Daha Yaşanabilir Bir Oğuzeli İçin” parolası ile çıktığımız bu kutlu yolculukta “Sevdamız Oğuzeli” anlayışıyla sizlerden aldığımız desteklerle inandık, planladık ve yapıyoruz.
Çalışmalarımıza güçlü adımlar atarak, ilk gün ki heyecanla devam ediyoruz. Hız kesmeden sürdüreceğimiz çalışmalarımızla Oğuzeli’mizi yatırım ve hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

OĞUZELİ BELEDİYESİ’NİN ÜRETKEN BELEDİYECİLİK VİZYONUNU İLE YAPTIĞI ÇALIŞMALAR

DEVLET BAHÇELİ BULVARI

Vatandaşın ulaşım sorunu yaşamaması ve daha kaliteli yollarda yolculuk yapmalarını sağlamak için ilçe merkezinde Oğuzeli’nin ilk çevre yolu olma özelliğini taşıyan 5 km uzunluğunda 30 metre genişliğinde Devlet Bahçeli bulvarının alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanarak, vatandaşın hizmetine sunuldu.

HİLAL KONUTLARI

İlçe merkezi ve Körkün Mahallesinde dar gelirli aileler için yaptırılan 96 dairelik Hilal-1 ve Hilal-2 konutları sahiplerine teslim edildi.
Ayrıca Oğuzeli’nin büyük mahallelerinden Yeşildere’de (HACAR) Hilal-3 konutlarının temeli atıldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ

Oğuzeli’nin çehresini değiştirecek ve ilçedeki çarpık yapılaşmanın önüne geçecek, ilçeyi daha modern hale getirecek olan kentsel dönüşüm projesinin protokol sözleşmesini imzalandı. Kentsel dönüşüm alanındaki zemin etüt çalışmaları başladı.

EZOGELİN-BARAK KÜLTÜR EVİ VE KIR KAHVESİ PROJESİ

Güneydoğu Anadolu bölgesinin ilk ve tek geleneksel mimari yapısı olma özelliği taşıyan 'Ezogelin Barak Kültür Merkezi’ projesi hayata geçirildi. Daha önce Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen TURKCESS 2018’de Türk Dünyası hizmet ödülü alan Ezogelin-Barak Kültür Evi ve Kır Kahvesi projesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen tarihi ve kültürel mirası koruma proje ve uygulamalarını özendirme yarışmasında 'Proje Ödülü'ne layık
görülerek kazandığı başarı ile ödül sayısını ikiye çıkarttı.

HİLAL KART

Daha önce Oğuzeli Belediyesi tarafından gıda paketi olarak yapılan yardımları hilal kart projesi ile ihtiyaç sahiplerinin kendi ihtiyaçlarını kendilerinin gidermeleri sağlandı.

YAŞLILARA VEFA

Maddi durumu gözetilmeksizin yemek yapabilecek durumda olmayan tüm yaşlı ve hasta vatandaşlara günlük yemek dağıtımı yapılmaktadır.

MOBİLYA KENT PROJESİ

Parselasyon çalışmaları tamamlanıp mobilyacı esnafa tapuları dağıtılmaya başlanan Mobilya Kenti ile çalışan ihtiyacı ilçeden karşılanacak ve üretimi, taşıması, pazarlaması ile mobilya kenti çok önemli bir istihdam alanı olacak.

NAR İŞLEME (TANELEME-SIKMA) TESİSİ

“Oğuzeli Her Şeyin En İyisine Layık” diyerek çıkılan hizmet yolculuğunda; Oğuzeli halkının uzun yıllar hayali olan, Nar İşleme (Taneleme-Sıkma) tesisi hizmete açıldı. Ürekten Belediyecilik anlayışı ile hayata geçirilen ‘Nar Hanımellerde Hayat Buluyor’ projesi ile hem istihdam sağlandı hem de yöresel ürünler pazara çıkartıldı.

DELİKLİTEPE SEYİR TERASI, AT BİNİCİLİĞİ VE OK ATICILIĞI TESİSİ

Oğuzeli’ni turizm cenneti haline getirecek olan, içinde at biniciliği ve okçuluk eğitiminin verildiği, yöresel ürünlerinde satışının yapıldığı ‘Deliklitepe Seyir Terası hizmete açıldı.

GÖNÜL ÇARŞISI PROJESİ

‘Kıyafetlerinize Bir Şans Daha Verin’ sloganıyla başlatılan ‘Gönül Çarşısı’ projesi ile 19959 ihtiyaç sahibine ulaşım sağlandı.

COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLER

Türk Patent ve Marka Enstitüsüne coğrafi işaret için başvurulan Nar, Nar Ekşisi, Ezo Gelin Çorbası, Ezo Gelin Bebek ve Kurutmalık Oğuzeli adına tescillendi. Gaziantep genelinde en fazla tescilli ürünü bulunan ilçe Oğuzeli olmuştur.

ÇİFTÇİNİN UMUDU SULAMA KANALI PROJESİ

Çiftçinin Umudu Sulama Kanalı projesi ile toplam 130 km uzunluğunda olan sulama kanalları çiftçinin hizmetine sunuldu.

EĞİTİM MERKEZLERİ

Büyük fikir ve aksiyon adamı Binbaşı Dündar Taşer ve Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Aziz Sancar’ın isimlerinin yaşatıldığı ve gençlerin ücretsiz olarak faydalanabildikleri 2 adet eğitim merkezi açıldı.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ

Yüksek enerji maliyetlerini azaltmak ve çevreyi korumak adına Kültür ve
Kongre Merkezi çatısına 180 kw'lık Güneş Enerji Santrali (GES) kuruldu.
Doğanın sunmuş olduğu müthiş bir nimet olan güneşi enerjiye çevirerek
ilçeye gelir kaynağı oluşturuldu.

MİLLET BAHÇESİ VE KOMPLES PARK

Oğuzeli’ne değer katacak, vatandaşın hoşça vakit geçirebilecekleri 'Millet Bahçesi' ve 'Kompleks Park' projesi hayata geçirildi.

AYAKKABICILAR SANAYİİ SİTESİ

Oğuzeli sınırları içerisinde kurulacak olan Gaziantep Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Genişleme Sanayi alanı hakkında karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, resmî gazetede yayımlandı.

TARIM ARAZİSİ PROJESİ

62 aileye sürdürülebilir bir gelir oluşturmak ve uzun vadede bağımsız olarak tarımsal anlamda üretim yapmalarını sağlamak için 220 dönüm arazi tahsis edilerek Oğuzeli’nin coğrafi işaretli patlıcan üretimi yapmaları sağlandı.

HOŞGELDİN BEBEK PROJESİ

Yeni doğan 2273 bebeğin ailelerine ziyaretlerde bulunarak doğum sertifikası ve doğum paketi hediye edildi.

HASTA ZİYARETLERİ

Oğuzeli’nde yaşayan hasta ve hasta yakınlarına moral aşılamak, sağlık durumlarını takip etmek ve varsa ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla hasta ziyaretleri aralıksız sürdürülmekte olup, bu kapsamda 1630 hastamıza geçmiş olsun ziyaretinde bulunuldu.

YAZ SPOR OKULU

2014 yılından itibaren çocukların yaz tatilini en verimli şekilde geçirmeleri, kötü alışkanlıklardan korunması ve eğlenerek öğrenmeleri için yaz spor okulları açıldı. Bu kapsamda kurslara toplamda 2184 öğrenci katıldı.

 



fg_48qXv.jpg 1 / 7

cv_K524D.jpg 2 / 7

bn_zbTGF.jpg 3 / 7

cv_56220.JPG 4 / 7

cv_FS2hm.JPG 5 / 7

cv_J4iI8.jpg 6 / 7

vb_Vp5hM.jpg 7 / 7




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi