fg_pryO4.jpg

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, iftar çadırlarına gelen vatandaşlara dağıtılması için yemek ihalesi yaptı. İhaleyi, kişi başı 35 TL ücret karşılığında hizmet vermeyi taahhüt eden bir firma kazandı. Ancak, ihaleyi kazanan firmanın üç çeşit yemek + tatlı hizmetini 35 TL’den nasıl sunduğu merak konusu. Ayrıca, 35 TL’lik yemek menüsünün içerisinde 60-80 gram et olma şartı da bulunuyor.



27 Mart 2024 Çarşamba
Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde ramazan ayı içerisinde kentin farklı noktalarında kurulan iftar çadırlarına gelen vatandaşlara ikram edilmesi için yemek ihalesi yaptı. Normal piyasada yemek firmaları tek kişilik yemek hizmetini 75 ile 90 TL’ye sunarken, belediyeden ihaleyi alan firmanın bu hizmeti 35 TL’den verdiği belirtiliyor.

60 İLA 80 GRAM ARASINDA ET KONULMASI ŞARTI

İhale şartnamesinde her menünün içerisinde 60-80 gram arasında et yer alması şartı bulunuyor. Ortada böyle bir şart olunca, bizlere de basit bir matematik hesabı yapmak düşüyor. Gelin şimdi hep birlikte bir hesap yapalım. Bugünkü piyasa koşullarında etin kilosunun 500 TL olduğunu varsayalım. Tek kişilik bir yemek menüsüne ihale şartnamesinde belirtildiği gibi 60-80 gram etin konulduğunu düşürsek, sadece etin parası 25-30 TL ediyor. Etin ücreti bu kadarsa, bu firma üç çeşit yemek ve tatlı hizmetini 35 TL’ye nasıl sunduğu merak konusu.

TEK KİŞİLİK HİZMETİN HAKKI 80-85 TL

İhale ile ilgili gazetemize bilgi veren bir sektör esnafı ‘‘İhale şartnamesinde yer alan maddelere uygun menünün bugünkü şartlarda maliyeti 80-85 TL arasında. 35 TL’den bu ihaleyi alan firma, bu hizmeti nasıl ve hangi mantığa göre verdiği merak konusu’’ dedi.

ŞARTNAMEYE UYULUYOR MU?

Normal şartlarda böyle bir menüyü 35 TL’ye mal etmek ve bu işten bir kazanç elde etmek pek mümkün gözükmüyor. O takdirde akıllara, ihaleyi alan firmanın ihale şartnamesindeki maddelere uyup uymadığı sorusu geliyor.

GÜNLÜK 15 BİN KİŞİYE YEMEK VERİLİYOR

Konu hakkında gazetemize bilgi veren belediye, bu hizmetten günlük 15 bin kişinin yararlandığını söyledi.

 






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi