ok_sw1XX.jpg

Şanlıurfa OSB FLO’da kalp krizi geçiren işçiye ambulans çağırmayıp OSB'ye 20 kilometre uzaklıktaki hastaneye yürüyerek yollandığı, durağa yürüyerek giden işçinin hastaneye varamadan hayatını kaybettiği iddia edildi. Konu ile ilgili firmadan bilgi almak istedik. Ancak ne bilgi, ne geri dönüş aldık.



27 Mart 2024 Çarşamba
Gaziantep

Evrensel Gazetesi’nin haberine göre, Urfa OSB’de kalp krizi geçirdiği tespit edilen işçiye ambulans çağırmayıp OSB'ye 20 kilometre uzaklıktaki hastaneye gitmesi için yürüyerek yolladındı. İşçi hasta haliyle tek başına otobüs durağına kadar yürüyerek gitti. 40 yaşındaki işçi Bekir Kellioğlu, hastaneye ulaşamadan yolda hayatını kaybetti. Olayı duyuran BİRTEK-SEN, “Bu bir cinayettir! Bu cinayetin sorumlusu FLO Ayakkabı Fabrikasının patronu ve fabrika yönetimidir” diye seslenerek sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirtti.

MOBBİNGE MARUZ KALMIŞTI

Konu hakkında açıklama yapan BİRTEK-SEN, olayı şöyle açıkladı: “Şimdi size, bir işçinin organize bir cinayete nasıl kurban gittiğini, göz göre göre nasıl öldürüldüğünü anlatacağız. Sendikamıza ulaşan ve aynı fabrikada çalışan işçi arkadaşlarının anlattığına göre, Bekir Kelleoğlu adlı işçi Urfa OSB’de bulunan FLO Ayakkabı Fabrikası’nda çalışırken yapılan haksızlığa dayanamayıp kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. 40 yaşlarında, evli ve iki çocuğu olan Bekir Kelleoğlu, FLO Ayakkabı’da usta yardımcısı ve gri yaka olarak çalışırken, kısa bir süre önce keyfi bir şekilde görevinden alınarak başka bir bölüme verildi. Üstüne bir de kendisiyle aynı pozisyonda olan kimi ustalara bir maaş ikramiye verilirken Kelleoğlu’na verilmedi. Bu haksızlıklara itiraz etti, fabrika yöneticileriyle tartıştı. Geçen hafta, 7 Mart Perşembe günü fenalaşınca fabrikanın doktoruna çıktı. Doktor kalp krizinden şüphelendi ve hastaneye gitmesini söyledi. Ne ambulans çağırdılar ne fabrika aracıyla götürdüler. Kalp krizi geçiren işçiyi, şehir merkezinin 20 kilometre dışında olan OSB’deki fabrikadan kendi başına gönderdiler. Bekir Kelleoğlu, o haldeyken yürüyerek fabrikadan çıkıp otobüs durağına gitti. Hastaneye ulaşamadan yolda hayatını kaybetti” dedi.

“BU BİR CİNAYET, SORUMLULAR HESAP VERMELİ”

BİRTEK-SEN ayrıca yaptığı açıklamada sorumluların yarglanması için de çağrı yaptı: “Bu bir cinayettir! Bu cinayetin sorumlusu FLO Ayakkabı Fabrikasının patronu ve fabrika yönetimidir. Bu cinayetten sorumlu olanlar hesap vermelidir! İşçi kardeşimizin ailesine, sevenlerine ve bütün FLO Ayakabı işçilerine başsağlığı diliyoruz. Sendikamızın konunun takipçisi olacağını ilan ederken, FLO Ayakkabı işçilerine de, işçilerin hayatına değer vermeyen bu anlayışa, bu kölelik ve cinayet düzenine karşı birleşme ve mücadele etme çağrısı yapıyoruz” dedi.

BİLGİ ALAMADIK

Gazetede çıkan haber ve sendikanın açıklamasının ardından söz konusu fabrikayı aradık ve bilgi almak istedik. Ancak, firmadan ne bilgi, ne de geri dönüş aldık.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi