df_0U648.jpg

Şahinbey Belediyesi tarafından 31 Mart seçimleri öncesi alalece açılan 100. Yıl tüneli, eksikleri olduğu için geceleri trafiğe kapatılıyor. Tünelde günlük olarak gece 22.00 ile sabah 06.00 saatleri arasında çalışma yapılması tepkilere neden olurken, normal şartlarda iki yıl sürede bitmesi gerekirken 7 ay gibi kısa bir sürede yapılan ve henüz eksikleri tamamlanmayan tünelin ne kadar güvenli olduğu merak konusu.



19 Nisan 2024 Cuma
Gaziantep

Şahinbey Belediyesi, 6 Şubat tarihli depremlerden kısa süre sonra, ilçenin tam ortasında bulunan Yavuzlar-Yeşilvadi arasında bir tünel yapma projesi başlattı. Tünel, seçim öncesine yetişmedi. Ancak, mevcut başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun 31 Mart seçimleri öncesi, tünelin reklamını yapması ve halktan oy toplaması gerekiyordu. İşte hal böyle olunca, ‘Önce aç, sonra eksiklerini gider’ ve ‘Kervan yolda düzülür’ anlayışıyla hareket edildi.

GECE 22.00’DAN SONRA KAPATILIYOR

Seçim öncesi alalecele açılan tünel, her gün gece saat 22.00 itibariyle kapatılıyor. Tünelin her iki tarafında zabıta ekipleri bekliyor ve tünel girişine bariyerler konularak, kimsenin geçişine izin verilmiyor. Geceden sabaha kadar, tünel içerisinde çalışma yapılıyor ve eksikleri tamamlanıyor.

TÜNELDEN GEÇMEK İSTEYEN ARAÇLAR, GERİ DÖNÜYOR

Geceleri tüneli kullanmak isteyen sürücüler, yolun kapalı olduğunu görünce, geri dönmek zorunda kalıyorlar. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, ‘Tüm eksikler giderilmeden tünel neden açıldı?’ sorusunu yöneltiyorlar.

NE KADAR GÜVENLİ?

Her yerde reklamı yapılan ve başkan Tahmazoğlu’nun normal şartlarda iki yıl sürmesi gerekirken, 7 ay gibi kısa bir sürede açtık diye övündüğü ve henüz eksikleri tamamlanmayan tünelin ne kadar güvenli olduğu merak konusu.

BOĞAZİÇİ BULVARI’NDA ÇÖKMELER YAŞANMIŞTI

Öte yandan, yine aynı belediyenin geçtiğimiz yıl yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesi alalecele hizmete açtığı Boğaziçi Bulvarı 2. Etap’taki yolun bir bölümü şiddetli yağışlar sonrası çökmüştü. Çöken yerler, daha sonra onarılarak, yeniden hizmete açılmıştı.

 

 

 

 



xc_8YnqD.JPG 1 / 5

df_67J4B.JPG 2 / 5

fg_b7Gy1.JPG 3 / 5

vb_QtmdS.JPG 4 / 5

df_rcW61.JPG 5 / 5

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi