aa_l88H8.jpg

Çin'in Ortadoğu Sorunu Özel Elçisi Gong Xiaosheng, ülkesinin Ortadoğu'daki barış sorununda daha aktif rol oynayarak, barışın koruyucusu ve destekçisi olmayı temenni ettiğini belirtti.



22 Kasım 2018 Perşembe
Dünya

Filistin ziyaretinde bulunan Gong, önceki gün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile, dün de Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Merkez Komisyonu üyesi ve Çin'le İlişkiler Komiseri Abbas Zaki ile bir araya geldi.

Gong görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında, Ortadoğu'da her gün kan aktığını ve Çin'in bundan büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Gong, Çin'in bölge için daha olumlu rol oynamaya hazır olduğunu belirtti.

Gong, son ziyaretinin iki önemli amaç taşıdığını ve bunlardan ilkinin, Filistin ile İsrail arasında son dönemde yeni çatışmaların patlak vermesinin ardından Çin'in Ortadoğu sorununa atfettiği önemi ortaya koymak ve Ortadoğu halklarına verdiği desteği göstermek olduğunu vurguladı. Gong, diğer amacının ise barışı ilerletme çabası olduğunu kaydetti.

Çin ile Ortadoğu ülkeleri ve halkları gibi, bölgedeki sorunların siyasi yollardan çözüme bağlanmasını istediğine dikkat çeken Gong, Ortadoğu bölgesindeki liderlerin ve halkların da Çin'in daha büyük rol oynamasını beklediklerini ifade etti.

Şu anda Ortadoğu bölgesinde Filistin-İsrail sorunu, Suriye krizi, İran nükleer sorunu, Libya ve Yemen'deki çatışmalar gibi ciddi sorunların öne çıktığına işaret eden Gong, ancak bu tür sorunların siyasi çözüm yönüne doğru ilerlediğinin ve Çin'in barış ve istikrara yarar sağlayan siyasi çözümlerin arkasında olduğunun altını çizdi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi