kanser_ilaci_YMgVf.jpg

Tekrarlayan ve inatçı klasik Hodgkin lenfoma hastalığının tedavisine karşı Çin'de üretilen Sintilimab ilacı, klinik deneme araştırmalarının The Lancet Haematology'nin Ocak sayısında kapak yazısı olarak yayımlanmasından sonra, uluslararası düzeyde kabul gördü.



12 Ocak 2019 Cumartesi
Sağlık

Hodgkin lenfoma daha çok 20 ila 40 yaş arası genç insanlarda görülen nadir bir kanser türüdür. Erken tedavinin etkili olma şansı yüksek olmakla birlikte hastalarda ilk tedaviden sonra %20 oranında tekrarlama meydana gelmektedir. Tekrarlayan ve inatçı klasik lenfomanın gerçek tedavisi yoktur.
 
Anti-PD-1 ilaç olan Sintilimab, bir kontrol noktası yavaşlatıcısı rolü oynayarak, immün sistemin vücudu diri tutmasına ve tümörleri öldürmesine yardım eden ve gittikçe yükselen bir kanser tedavi seçeneği durumuna gelmiştir.
 
Çin'in 18 hastanesinden 96 adet tekrarlayan ve refrakter Hodgkin lenfoma hastası üzerindeki klinik araştırmaları, Çin Tıp Bilimleri Akademisi'nin Kanser Hastanesi'nden Profesör Shi Yuankai yönetti. 
 
Sonuçlar, Sintilimab'ın, tekrarlayan ve inatçı klasik Hodgkin lenfoma hastası Çinliler üzerinde olumlu bir etki ve kabul edilebilir bir toksisite gösterdiğini ortaya çıkarmıştır. Hastaların %80,4 kadarı tedaviye olumlu cevap vermiştir. 
 
Mayo Kliniği Hematoloji Bölümü'nden Stephen M. Ansell Sintilimab'ı "Dünya çapında, klasik Hodgkin hastalarının akıbeti konusunda potansiyel olarak iyileşme kaydeden çok etkili bir tedavi" olarak nitelemiştir.
 
Sintilimab, Aralık 2018'de, Çin Ulusal Tıbbi Ürünler Dairesi'nden piyasaya sunulmak üzere ruhsat onayı almıştır. 
 
Shi, bu onayın Çin'deki kanser hastaları için daha çok tedavi seçeneği oluşmasına yol açacağını belirtmiştir.

 

Çin Uluslararası Radyosu






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi