Geçtiğimiz gün, estetik ameliyatı olduğu ve ameliyat olduğu esnada hayatını kaybettiği söylenen Yeliz Bayır’ın ölüm nedeni hakkındaki iddiaların asılsız olduğu anlaşıldı. Yağ aldırma revizyonu operasyonu için özel doktoru tarafından ameliyat edilen Bayır’ın ameliyattan 18 gün sonra Gaziantep Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördüğü esnada hayatını kaybettiği öğrenildi. Bayır’ın yapılan otopsi ön raporunda da ameliyattan kaynaklı bir ölüm nedenine rastlanmadı. Konuyla ilgili adli soruşturma da sürüyor. Konuya ilişkin MMT Amerikan Hastanesi de yaptığı açıklamada, tedavinin uygun tıbbi koşullarda uygulandığını söyledi.
“AMELİYATTAN KAYNAKLI ÖLÜM” İDDİALARI ASILSIZ
Yağ aldırma revizyonun ameliyatının gerçekleştiği MMT Amerikan Hastanesi’nde doktor ve hemşire ihmallerinden kaynaklı olarak hayatını kaybettiği söylenen Yeliz Bayır hakkındaki “tedavi ihmali” iddialarının asılsız olduğu ortaya çıktı. MMT Amerikan Hastanesi’nde 25 Mayıs tarihinde ameliyat olan 38 yaşındaki Yeliz Bayır’ın kendi özel doktoru tarafından ameliyat edildiği ve ameliyatın başarılı geçtiği öğrenildi. Ameliyattan sonra servis odasına alınan ve tedavisi stabil devam eden Bayır’ın solunum sorununa bağlı bir rahatsızlık yaşaması sonrasında yakınlarının da onayı ve rızası sonucu daha iyi bir tedavi alabileceği Gaziantep Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiği ortaya çıktı. Bayır’ın, Gaziantep Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 16 gün boyunca tedavi edildiği ve tedavisi devam ederken yaşamını yitirdiği öğrenildi. Bayır’ın ölümü sonrasında Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi ön raporunda da Bayır’ın ameliyattan kaynaklı olarak yaşamını yitirdiği bulgusuna rastlanmadı.
MMT AÇIKLAMA YAPTI
MMT Amerikan Hastanesi konuya ilişkin yaptığı açıklamada tedavi sürecini detaylı bir şekilde anlatırken, açıklamada şu ifadelere yer verildi: “23 Mayıs 2019’da kendi özel hekimi tarafından muayenesi yapılan Yeliz Bayır’a sadece bel bölgesinden fazla derilerin çıkarılması önerildi. Hastanın sırt ve bel bölgesindeki fazla yağlarının da alınması kendi isteği üzerine ameliyat programına eklendi. Ameliyat öncesi hastaya ilk ameliyatında da olduğu gibi tüm riskler anlatılıp imzalatılmış onama belgesi alındı. Ameliyat öncesi anestezi, dahiliye, kardiyoloji ve göğüs hastalıkları muayenesi yapılan ve tahlil ve tetkiklerinde ameliyata engel bir mani olmaması üzerine cerrahi onayı alması sonrası hasta 24 Mayıs 2019’da ameliyata alındı. Bel bölgesinden fazla deri çıkartımı yapılıp sırt bölgesinden 250 CC çene altı gıdı bölgesinden 15 CC yağ çıkarıldı. 1 saat süren operasyon sırasında tüm hastalara uygulanılan işlemler eksiksiz olarak uygulandı.”
SERVİS ODASINDA YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ
“Sorunsuz geçen rutin ameliyat sonrası, hasta uyandırıldı. Uyandırılma esnasında boyunda hava tespit edildi ve hastada solunum yollarında hava kaçağı olabileceği ön tanısıyla hastanın yeniden uyutulup 24 saat gözlemlenmesi kararı alındı. Göğüs cerrahisi konsultasyonu istendi. Hasta boyun tomografisi çekildi. Tomografide gırtlak borusunda herhangi bir problem gözlenmedi. Hasta 25 Mayıs 2019’da genel durumun ve boyundaki havanın azalması üzerine uyandırıldı. Yoğun bakımda hasta durumunun normal olması üzerine anestezi doktoru ve göğüs cerrahisi muayenesi sonrası hasta servise ve yakınlarına teslim edildi.”
HASTA YAKINLARININ ONAYI İLE SEVK EDİLDİ
“Risklerin azalmış olmasına rağmen gözlem altında tutulması gerektiği hasta yakınlarına bildirildi. Hasta yakınlarının ifadesi saat 3 ile 7 arasında hastanın konuştuğu kendisini iyi hissettiği hatta Almanya'daki kızıyla görüntülü telefon ile görüştüğü bildirildi. Saatlik takipleri alınan ve sorun gözlenmeyen hasta kamera kayıtlarında 19.10 ile 19.40 arasında tüm refakatçilerin hastayı terk ettiği sürede hala sebebi bilinmeyen nedenden dolayı solunum durması, sonrasında da kalp durması gerçekleşti. Yaklaşık 30 dakika solunum durması sonucu beynine oksijen gitmeyen hastaya müdahale edildi. Kalbi yeniden çalıştırılan hasta uyutup yoğun bakıma alındı. Göğüs cerrahisi, kardiyoloji, nöroji bölümleri tarafından müdahaleleri yapılan hasta, hasta yakınlarının da onayı alındıktan sonra Gaziantep Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesi anestezi yoğun bakıma sevk edildi. Buradaki tüm tedavilere rağmen 12 Haziran 2019’da hastamızı kaybettik. Hasta yakınlarının isteği üzerine otopsisi yapılan hastada ölüme sebebiyet verecek herhangi bir sebep bulunamadı. Otopsi incelemesinde hasta yakınlarının iddialarının aksine nefes borusun yırtılmasına neden herhangi bir yağ ya da hava parçacığının olmadığı tespit edildi. Gerek otopsi sonucu gerekse hastanın tıbbi tablosunun ölüme neden verecek bir sebep bulunamadı. Adli makamlarca soruşturma devam edilmektedir.”
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.