aa_rINTu.JPG

DİSK Genel-İş Sendikası Gaziantep bölge temsilcisi Ali Güdücü, işçinin, emekçinin hakkını hükümete peşkeş çeken Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.



22 Ağustos 2019 Perşembe
Gaziantep

Kamu işçileri için taleplerinin çok altında bir toplu sözleşmeye imza atan ve açık kalan mikrofondan duyulan "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" sözleri nedeniyle tepkilerin hedefinde olan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a bir tepki de DİSK Genel-İş Sendikası Gaziantep bölge temsilcisi Ali Güdücü’den geldi. Güdücü, sendikacılık hükümetin arka bahçesi olmak değildir diyerek, ’’Daha önce de olduğu gibi, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay atıp- tutup da büyük bir orta oyunu sergiledi. Bu oyuna işçileri de alet ederek, hükümetin vermiş olduğu rakamlara, sonunda imza attı. İmza esnasında duyulan "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" demesi, tüm emekçiler ve işçiler tarafından izlendi, görüldü. Sendikacılık hükümetin arka bahçesi olmak değildir. Sendikacılık sadece namuslu ve dürüst olmayı gerektiren bir iştir. Namuslu ve dürüst olan kişiler, emekçinin hakkını başkalarına peşkeş çekmez, temsil ettikleri insanların hakkını satmazlar. Aylardır bir oyun oynandı, işçilere umut verildi. Sonunda, bir odaya girildi ve çalışanların hakları hükümete peşkeş çekilerek imzalandı.’’ dedi.

TÜRK-İŞ’İN YAPTIĞINI MEMUR-SEN DE YAPACAKTIR

İşçilerde ne yaşandıysa memurlarda da aynı şey yaşanacaktır diyen Güdücü, ‘’Bugün memurlarda da aynı şeyler yaşanacaktır. Kimse farklı bir şey beklemesin. Yani, Türk-İş’in yaptığını, Memur-Sen’de yapacaktır. Geçen sözleşme döneminde Memur-Sen, şöyle-böyle yaparım, greve giderim dedi. Ama sonra yarım puan ile sözleşmeyi imzaladı. O nedenle, şimdi de söyledikleri hiçbir şeyi ciddiye almayın. Onlar da bir oda da memurların haklarını peşkeş çekecekler, sonra da çıkıp biz memurun hakkını en iyi şekilde aldık diyecekler.’’

70 BİN LİRA AYLIĞI OLAN BİR GENEL BAŞKANIN KOLTUĞUNU BIRAKMASI KOLAY DEĞİL

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı konfederasyonlarına bağlı sendikaların eleştirmesine rağmen istifa etmediğini belirten Güdücü, sözlerini şöyle noktaladı: ‘’ Türkiye’de memura, işçiye kısacası emekçilere yazık ediliyor. Bu nedenle işçinin haklarını peşkeş çeken yöneticilerin konfederasyonların başından ayrılması, onların yerine dürüst, emekçinin hakkını savunan kişilikli kişiler gelmelidir. Eğer, ben Engin Altay’ın yerinde olsam, bir an dahi o koltukta oturmam ve istifa ederim. Çünkü Engin Altay’ı kendine bağlı olan sendikalar dahi eleştiriyor. Ama, o koltuğu bırakmak kolay değil. Bundan dört yıl önce, 70 bin lira maaş, günde bin lira harcama yetkisi vardı. Bu nedenle Türk-İş genel başkanlığını bırakmak tabi ki kolay değil. Öyle olunca da koltuğu bırakmamak için emekçiyi de, işçiyi de satarsın, bütün emekçilere ihanet de edersin. Bugün yaşananlar budur. Memur-Sen de Türk-İş gibi toplu sözleşmeye imza atacak. Memurlarımızı hayal kırıklığına uğratacak. Ben, bunu şimdiden buradan ilan ediyorum.’’ dedi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi