fg_70Dlv.jpg

Gaziantep Kalealtı’nda bulunan kebap ve ciğercilere sahurda kebap yemek için gelen vatandaşların sayısında artış yaşanırken, kebapçı esnafından Emre Abuşoğlu, ramazanın ilk günlerinde soğuk ve yağışlı havalar nedeniyle durgunluk yaşandığını, ancak son günlerde hareketliliğin arttığını kaydetti.



31 Mart 2024 Pazar
Gaziantep

Her yıl ramazan ayında adeta bir gelenek haline gelen sahurda kebap kültürü bu yılda kaldığı yerden devam ediyor. Her yıl takvimin on bir gün öne gelmesi ile birlikte bu yıl ramazana soğuk ve yağışlı havalarda girilmesi nedeniyle, Gaziantep Kalealtı’nda ilk günlerde pek hareketlilik yaşanmadı. Ancak, son günlerde havaların ısınması ve güneşin yüzünü göstermesi ile birlikte, gecenin ilerleyen saatlerinde sahur mesaisi başlıyor.

KEBAP VE CİĞER İLE SAHUR YAPIYORLAR

Sahur için Kalealtı’nda bulunan kebapçılara, kasaplara ve ciğercilere gelen yüzlerce vatandaş, kebap ve ciğer yiyerek, sahurlarını yapıyor. Gaziantep Kalesi’nin vermiş olduğu his ve mangallardan çıkan dumanlar eşliğinde farklı bir sahur yapan vatandaşlar, tarihi mekândan mutlu ayrılıyorlar. Sadece Gaziantepliler değil, çoğu zaman çevre illerden de sahurda kebap yemek için gelenlerin olduğu belirtiliyor.

FİYATLARDAKİ ARTIŞ, DAMAK TADINA ENGEL OLMUYOR

Son dönemde et ve ciğer fiyatlarındaki artış nedeniyle kebap fiyatlarının yükselmesine rağmen, vatandaş damak tadından taviz vermiyor ve yüksek fiyatlara rağmen gelip kebabını yiyor. Vatandaş, Kalealtı’na sadece kebap ve ciğer yemeye gelmiyor. Kebabın yanı sıra katmer, kelle paça ve beyran içmek isteyenler de, buradaki dükkânlara akın ediyor.

ESNAF İŞLERDEN MEMNUN

Konu hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan kebapçı esnafından Emre Abuşoğlu, halka en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını ifade etti. Kebabın Gaziantepliler için önemine dikkat çeken Abuşoğlu, ’’Öncelikle, tüm halkımızın önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz bayramını kutluyorum. Kebap, Gaziantepliler için oldukça önemli. Ramazan ayında iftarda olsun, sahurda olsun kebap ve ciğer vazgeçilmezlerimizdir. Büyüklerimiz her zaman, ’Ciğer yiyen, ciğer ateşi görmesin’ derler. Bu felsefe nedeniyle, her zaman kebaba bir talep oluşuyor. Biz de bu anlayış ile halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Gaziantep Kalesi’nin tarihi dokusu nedeniyle, bu bölge ilgi görüyor. Gaziantep’in yanı sıra, çevre illerden çok sayıda vatandaşımız buraya kebap yemeye geliyor. Ramazan ayının her yıl 11 gün geriye gelmesi ile ilk günlerde bir sakinlik söz konusu idi. Ama, son günlerde gün gün yoğunluğumuz artmaya başladı. Allah’a şükür şu anda işlerimiz iyi ve ciğere talep, her zamankinden daha fazla. Canlı koyun fiyatlarının yüksek olması nedeniyle, fiyatlarımız, geçen yılkinin bir tık daha üstünde. Keşke fiyatlar düşük olsa ve bizler müşteriye mahcup olmasak. Ama buna rağmen halkımız ciğeri tüketmeye devam ediyor. Fiyatlardan dolayı insanlar, porsiyon olarak değil de, dürüm şeklinde yemeyi tercih ediyor. Bu durum bizler işletmeler açısından zararlı olsa da, yine de şükür diyoruz. Yeter ki, halkımız kebap yiyebilsin’’ dedi.

 

 



df_GKS28.JPG 1 / 8

xc_z2l8z.JPG 2 / 8

df_s8cSt.JPG 3 / 8

df_T2ELn.JPG 4 / 8

fg_3iHUf.JPG 5 / 8

fg_jF1k0.JPG 6 / 8

fg_h7J3J.JPG 7 / 8

xc_vM746.JPG 8 / 8

Haber ile ilgili video




Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi