lo_0b9Nt.jpg

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te bulunan özel zincir hastanelerden birisine muayene ve tahlil için giden SGK’lı bir vatandaşın 10 bin TL civarında bir ödeme yaptığı öğrenildi.



5 Nisan 2024 Cuma
Gaziantep

Özel hastane muayene, yatak ve tahlil ücretleri cep yakmaya devam ediyor. Devlet hastanelerinde randevu sıkıntısı nedeniyle kimi zaman özel hastanelere gitmek durumunda kalan bazı vatandaşlar, buralara gittiklerinde ödedikleri ücret nedeniyle şok yaşıyor. Gaziantep’te esnaflık yapan ve şeker hastası olduğunu söyleyen bir vatandaş, geçtiğimiz günlerde özel hastane zincirlerinden birisine gitti ve bir profesöre muayene oldu. Burada doktorun istediği tahlilleri yaptıran vatandaş, 1 bin 400 TL muayeneye, 8 bin TL civarında ise tahliller için ödeme yaptı ve ödediği ücret karşısında şok yaşadı.

ALINAN ÜCRETLER SADECE O HASTANE İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

Elbette, tepki çeken bu ücreti sadece o hastane almıyor. Halktan gelen şikâyetlere bakıldığı zaman, Gaziantep’teki çoğu hastanenin yatak, muayene, tahlil ve diğer işlemlerde yüksek ücret aldığı, bu nedenle vatandaşların özel hastanelere gidemez olduğu belirtiliyor.

ELDEN PARA ALIYORLAR

Öte yandan, yine edindiğimiz bilgilere göre, bir yandan SGK’dan ücret alan bazı özel hastanelerin, diğer yandan ise tahlil, MR, röntgen gibi diğer işlemlerden de haksız şekilde ücret aldıkları, bu ücretlerin ise resmiyette gözükmemesi için elden aldıkları belirtiliyor.

DENETLENİYORLAR MI?

Vatandaşın neredeyse önünden geçmeye çekinir hale geldiği, hem devletten hem de vatandaştan yüksek oranlarda para alan özel hastanelerin denetlenip denetlenmediği, denetleniyorsa ne kadar sağlıklı denetlendikleri merak konusu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi