df_TOvxG.jpg

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Hatay’da itiraz sonucu belli olmadan AKP’li adaya mazbata verilmesine tepki göstermek için YSK önünde toplanma çağrısı yapmasının ardından, CHP heyeti YSK önünde toplandı. Heyet, YSK’ya 80 sayfalık itiraz dilekçesi sunduklarını, Hatay’da 3 bin 389 ölü seçmene oy kullandırıldığını ve seçimin iptal edilmesini istediklerini bildirdi.



8 Nisan 2024 Pazartesi
Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Hatay’da CHP’nin itirazları devam ederken İl Seçim Kurulu kararıyla mazbatanın AKP adayına verilmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde toplandı.

Özel’in ses telleriyle ilgili geçirdiği operasyon nedeniyle toplantının ardından yapılan açıklamayı CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Gül Çiftçi ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke yaptı.

Söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, YSK’ye 80 sayfalık itiraz dilekçesi sunduklarını bildirdi. Çiftçi, YSK’nın Hatay kararı açıklanmadan AKP’li adaya mazbata verildiğine dikkat çekerek, kentteki “ölü seçmen” hakkında bilgi talep etti. 20 sandıkta sandık kurulu başkanları polis ve zabıta memurlarından oluştuğunu açıklayan Çiftçi, “Hatay’da olağanüstü bir şekilde seçimin iptalini talep ediyoruz” dedi.

“3 BİN 389 ÖLÜ SEÇMEN OY KULLANMIŞ GÖZÜKÜYOR“

Çiftçi, “Hatay’da talebimiz bütün oyların sayılması, tespit ettiğimiz 3 bin 389 ölü seçmen bulunmaktadır. Biz bu ölü seçmenin nasıl oy kullandığının tespitini talep ediyoruz. Seçimin iptalini istiyoruz. Kanunun aksine bir sandık kurulu oluşumu söz konusudur. Dolayısıyla Hatay’da olağanüstü bir şekilde seçimin iptalini talep ediyoruz. Bugün verdiğimiz dilekçenin ana başlıkları da bu kapsamdadır” dedi.

“VERİLEN MAZBATA MEŞRU DEĞİL”

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de “Hatay halkı iradesinin sayılmasını istiyor” diye konuştu. Böke, AKP adayı Mehmet Öntürk’e verilen mazbatayı meşru görmediklerini, YSK’nın itirazları konusundaki görüşmeleri yarın tamamlamasının beklendiğini ifade etti.

Yarın (8 Nisan) bir kez daha YSK önünde toplanma çağrısı yapan Böke, “3 bin 389 ölü seçmene oy kullandırıldığını tespit ettik, geçersiz oylara geçersizliklerinin nedenlerinin yazılmadığını tespit ettik. Her birinizi CHP heyeti ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayımızı Lütfü Savaş’a hoş geldin demek için, irademize sahip çıkmak için yarın yine buraya bekliyoruz. Saati il başkanlığımız bugün için de size duyuracak” diye konuştu.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi