fg_38Q84.jpg

Sosyal medyada Gaziantep’te suya indirim yerine zam yapıldığı, su faturalarının zamlı geldiği belirtiliyor.



13 Nisan 2024 Cumartesi
Gaziantep

31 Mart yerel seçimleri geride kalırken seçim öncesi verilen vaatler ve müjdeler sorgulanıyor. Seçimlerden önce Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte su fiyatlarında yüzde 10 indirim yapılacağının müjdesini vermişti.

YÜZDE 6 ZAM YAPILDI

Sosyal medyadan gazetemiz imtiyaz sahibi Mehmet Bozkurt, GASKİ, Ak Parti milletvekillerini, Fatma Şahin’i ve bazı gazetecileri bir gönderisinde etiketleyen vatandaş, ’’Su faturalarına yüzde 10 indirim gelecekti. Yeni faturalar yüzde 6 zamlı geldi. Hani nerede indirim?’’ diye sordu.

PAMUK’TA İTİRAZ ETMİŞTİ

Seçim öncesi Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk’ta gelen su faturalarına itiraz etmiş ve suda indirim değil bindirim yapıldığını söylemişti.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ DE TEPKİLİ

Sosyal medyadaki eleştirilerin ardından CHP’li bir meclis üyesi de faturaların yüksek gelmesine tepki gösterdi. Belediye, seçimden önce suya indirim yapacağını vaat ederken, seçimden sonra zamlı faturaları gören vatandaş kandırıldığını düşündüğünü kaydetti.

DOĞRUSU NEDİR?

Sosyal medya ve siyasetçilerin tepkilerine bakılırsa suya indirim yerine zam geldiği düşünülüyor. Belediye ise indirim yapacağını vaat etmişti. Su da indirim mi, yoksa bindirim mi yapıldığı kamuoyunda merak konusuyken, GASKİ ve belediyenin halkı aydınlatacak bir açıklama yapması bekleniyor.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi