df_0iZNf.jpg

Gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt’un yazdığı yazılar ve yaptığı paylaşımlar, birilerini rahatsız etmeye devam ediyor. Son olarak terör örgütüne yardım suçlaması ile önce ceza alan, daha sonra yapılan yeniden yargılama sonrası beraat ettiği söylenen GTO Eski Başkanı Eyüp Bartık, Mehmet Bozkurt hakkında avukatı aracılığı ile suç duyurusunda bulundu. Bozkurt, dün karakola gitti ve ifade verdi.



3 Temmuz 2024 Çarşamba
Gaziantep

Gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt’un yazdığı yazılar ve yaptığı paylaşımlar, birilerinin canını acıtmaya devam ediyor. Son günlerde tazminat davaları, suç duyuruları ile susturulmaya çalışan Bozkurt’tan son şikâyetçi olan isim, GTO Eski Başkanı Eyüp Bartık oldu.

BOZKURT, TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM SUÇUNDAN CEZA ALDIĞINA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunun ardından iktidar ile Gülen cemaati arasında kavgalar başlamış, sonraki süreçte ise cemaatin bankası olan Bank Asya’ya TMSF tarafından el konulmuştu. Bankaya el koyma operasyonu sonrası GTO tarafından bankaya 500 bin TL para yatırılmış, daha sonra ise bu para yatırma işlemi davaya dönüşmüştü.

BARTIK’A CEZA VERİLMİŞTİ

Bank Asya’ya yatırılan bu para nedeniyle dönemin başkanı Eyüp Bartık 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış ve yargılama sonucundan 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası almıştı. Daha sonra ise istinaf mahkemesinin bu cezayı onadığı belirtilmişti.

BOZKURT GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE BİR PAYLAŞIM YAPTI VE BU CEZAYA ATIF YAPTI

Bozkurt, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Eyüp Bartık’ın bugün GTO ve kent siyasetinin dizaynında etkisi olup olmadığı ile ilgili bir paylaşım yapmış ve o paylaşımında, Bartık’ın terör örgütüne yardım etmek suçlamasından dolayı hapis cezası aldığına dikkat çekmişti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bozkurt’un bu paylaşımının ardından Bartık harekete geçti ve avukatı aracılığı ile savcılığa başvurdu. Gazetemiz sahibi Bozkurt hakkında suç duyurusunda bulunan Bartık, ceza aldığı davadan daha sonra yeniden yargılama sonucu beraat ettiğini, Bozkurt’un kendisi hakkında hakaret ve asılsız ithamlarda bulunduğunu iddia etti ve Bozkurt’un cezalandırılmasını istedi.

BERAAT ETTİĞİNE DAİR NE BİR HABER, NE BİR BİLGİ, NE BİR AÇIKLAMA BULABİLDİK

Bartık ve avukatının terör örgütüne yardım etmek suçlaması davasında beraat ettik demelerinin ardından gazete olarak Bartık’ın beraat ettiğine dair ispat, belge, haber ve açıklama olup olmadığını araştırdık. Ancak, somut bir açıklama, belge ve bilgiye ulaşamadık.

BOZKURT ÇAĞRI YAPTI, AVUKATINA ULAŞTI AMA BERAAT İLE İLGİLİ HENÜZ BİLGİ VE KARARA ULAŞAMADI

Bartık’ın suç duyurusunun ardından Bozkurt, sosyal medya hesabı üzerinden şikâyetçi Eyüp Bartık’a seslendi ve ‘Beraat kararınızı bize iletirseniz, haber yapalım, kamuoyunu bilgilendirelim’ dedi. Ancak, Bartık’tan ses çıkmadı. Daha sonra Bartık’ın sahibi olduğu şirket ile iletişim kuran ve Bartık’ın avukatı ile telefon görüşmesi yapan Bozkurt’a beraat kararı ile ilgili ne bir bilgi, ne karar, ne haber için açıklama yapıldı.

CEVAP VE DÜZELTME VARKEN NEDEN SUÇ DUYURUSU?

Gazetecilikte ve basın kanununda, cevap ve düzeltme hakkı gibi önemli maddeler vardır. O maddeler de, şayet yapılan bir haber, paylaşım, yazı ile ilgili ortada bir iftira, yalan ve asılsız iddialar varsa, yazının ya da haberin muhatabı kişi cevap ve düzeltme yoluna başvurabilir ve yazıyı, haberi kaleme alan gazeteden, basın kuruluşundan ya da gazeteciden cevap ve düzeltme isteyebilir ve bununla ilgili mahkemeden karar çıkartabilir. Ancak, Bartık’ın şifahen bilgi verme ve paylaşımı düzelttirmek yerine, direk savcılığa gitmesi ve suç duyurusunda bulunması, kafalarda soru işareti bıraktı.

BOZKURT İFADE VERDİ

Bartık’ın suç duyurusunun ardından karakol tarafından ifadeye çağrılan Bozkurt, dün karakola gitti ve ifade verdi.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi