pl_Hm9QA.jpg

GTO Eski Başkanı Eyüp Bartık, boş durmuyor. Başkan olduğu dönemden bugüne hakkında çok fazla soru işareti ve yorum bulunan Bartık, sosyal medya paylaşımları nedeniyle, gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt hakkında yeniden suç duyurusunda bulundu.



17 Ağustos 2024 Cumartesi
Gaziantep

GTO Eski Başkanı Eyüp Bartık, gerçeklerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek ve aydınlatmak yerine, hakkında paylaşım yapan ve sorular soran gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt hakkında suç duyurusunda bulunmaya devam ediyor.

İLK SUÇ DUYURUSU SONUÇLANMADAN, İKİ TANE DAHA

Bartık’ın ilk suç duyurusunun ardından kısa bir süre geçti. Henüz o suç duyurusu ile ilgili savcılık karar vermedi. Gazetemiz, savcılığın vereceği kararı beklerken, Bartık, sosyal medya paylaşımları nedeniyle Bozkurt hakkında iki yeni suç duyurusunda daha bulundu.

İFADE VERECEK

Geçtiğimiz günlerde karakol tarafından bilgilendirilen Bozkurt, önümüzdeki günlerde gidip suç duyuruları ile ilgili ifade verecek.

BARTIK’TAN SES YOK!

Bartık, gazetemiz sahibi Mehmet Bozkurt hakkında üst üste suç duyurusu yapmak yerine, kamuoyunu bilgilendirme gereği duymuyor. 2013 yılında GTO Başkanlığı koltuğuna oturan Bartık’ı o dönem FETÖ’nün desteklediği söylentileri ve haberleri basında ve kamuoyunda konuşulmuştu. Daha sonra iktidar ile cemaatin arasındaki gerginlik tırmanmış ve Bank Asya’ya el konulmuştu. O dönem FETÖ elebaşı Gülen’in çağrısı üzerine GTO’dan Bank Asya’ya 500 bin TL para yatırıldığı, para yatırma işleminde Bartık’ın imzası olduğu belirtilmişti. Daha sonra para yatırma işlemi davaya dönülmüş ve Bartık, 2 yıl 27 gün ceza almıştı. Ayrıca, o dönem Bartık, başkanlık süresi dolmadan sessiz sedasız görevinden istifa etmiş ve istifası ile ilgili gerekçe belirtmemişti.

BERAAT ETTİĞİNDEN KİMSENİN HABERİ YOK

Bartık, Bozkurt hakkında yaptığı suç duyurularında, ceza aldığı davadan daha sonra aklandığını ve beraat ettiğini belirtiyor. Ancak, beraat ettiğine dair hiçbir gazete, site, sosyal medya ve arama motorlarında bilgi yer almıyor.

BERAAT ETTİĞİNİ KAMUOYUNUN KONUŞMASINI İSTEMİYOR MU?

Ayrıca, davadan beraat ettiğini söyleyen Bartık’ın bu süreçte sessiz kalması, yargılanma ve beraat ettiği ile ilgili herhangi bir açıklama, bilgilendirme yapmaması dikkat çekiyor. Normal şartlarda bir iş insanı, ‘Terör örgütüne yardım etme suçlamasıyla’ yargılandığı davadan beraat ettiğini tüm kamuoyuna duyurması ve aklandığını herkesin bilmesini ister. Ancak, Bartık’ın böyle bir yola başvurmaması, beraat ettiğini kamuoyunun konuşmasını istemiyor mu? sorularını akıllara getiriyor.

SORMAYA, SORGULAMAYA, YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Konu hakkında konuşan Bozkurt, sormaktan, sorgulamaktan, halkın gerçekleri öğrenme hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceklerini, Eyüp Bartık’ın oda başkanı olduğu dönemi, yargılanma sürecini, nasıl ve neye göre beraat ettiğini sorgulamaya devam edeceklerini belirtti.






Yorumlar
Haberle ilgili henüz yorum yapılmamıştır.

Yorum yaz
600

Üye Ol


Cinsiyet :
Bay
Bayan





Üye Girişi